Geschiedenis repro

Geschiedenis

Van repro naar media

75 jaar geleden maakte uitvinder Chester Carlson de eerste xerografische afdruk, later fotokopie genoemd, met de tekst 10-22-38 Astoria.
In 1982 is Blomsma Repro opgericht in Zoetermeer en beschikte over een lichtdrukmachine op ammoniak basis om grootformaat tekeningen te reproduceren. Sinds die tijd is de techniek snel door ontwikkeld.

Razendsnel anticipeerden wij op ontwikkelingen in de reprografische en grafische sector. Wij stemden onze producten en diensten af op de wensen van onze opdrachtgevers. Onze dienstverlening ontwikkelde zich tot professioneel printmanagement. Die deskundigheid houden wij in stand terwijl wij ondertussen continu nieuwe technologie in huis halen. Met die nieuwe technieken en onze deskundigheid leveren wij u een totaalpakket. Als totaal–oplosser dekte de naam Blomsma Repro niet meer de totale lading en in 2013 hebben wij onze naam gewijzigd in Blomsma PrintMedia.

Van printmanagement tot probleemoplosser

Onze dienstverlening gaat verder dan het verzorgen van printwerk, drukwerk of zeefdruk. Wij bieden ook totaaloplossingen voor grafische communicatiebehoeftes. Grote opdrachtgevers met eigen printmanagers waarderen ons nog steeds vanwege onze reële prijsstelling, snelheid, service en kwaliteit. Kleinere bedrijven kiezen ons daarnaast ook vanwege onze probleemoplossende instelling, onze creativiteit en flexibiliteit.

Snel schakelen, flexibiliteit, meedenken, kwaliteit

Standaardproducten bieden wij aan via onze webshop. Maatwerkproducten passen niet in zo’n printshop. Onze deskundige medewerkers overleggen dan intensief met de opdrachtgever en leveren een maatwerkaanpak. Voor het bedenken en realiseren van speciale producten hebben wij een creatief projectbureau. Creatief in denken en doen en volledig probleemoplossend voor een traject van ontwerp tot en met logistiek.

Print koppelen aan digitale media

Automatisering en de inzet van digitale media biedt ongekende mogelijkheden. De traditionele direct mailing transformeerden wij naar cross-media. Het realiseren van visuele communicatie maakten wij efficiënter door de inzet van klantportals, printing on demand en voorraadbeheer. Door Marketing Resource Management, outsourcing en fulfillment behalen diverse opdrachtgevers enorme kostenbesparingen. Daarnaast blijven wij een deskundig dienstverlener op gebied van document- en archiefdigitalisering en een veelzijdig leverancier van presentatiemiddelen.