Blomsma levert bijdrage aan 100.000 banenboek

Maandag 29 juni hebben Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW het 100.000 banenboek in ontvangst genomen uit handen van initiatiefnemer Aart van der Gaag. In deze speciale uitgave vertellen 20 ondernemers hun verhaal over het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt.

Aart van der Gaag is het boegbeeld van 100.000 banen die in het bedrijfsleven gerealiseerd worden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Volgens van der Gaag is storytelling het belangrijkste middel om andere bedrijven te overtuigen; ondernemers die aan andere ondernemers laten zien dat het kan. En hoe het kan. Geen ministers of economen die vertellen hoe het moet. Nee, mensen uit de praktijk die vertellen waar ze tegenaan lopen. Hoe ze het oplossen en met wie ze het doen. Want die komen natuurlijk ook in beeld; de mensen waar het om gaat. Betrokken, gemotiveerde medewerkers die het anders, maar niet minder doen’. Zo is terug te lezen in het boek.

De Blomsma Groep is één van de 20 ondernemers die een bijdrage mocht leveren aan de uitgave. In deze bijdrage vertellen Hans van Hoven, directeur Print, en Wajonger Kevin van Zanten hun visie op het verhaal. Bij de Blomsma Groep is maatschappelijk betrokken ondernemerschap een kernwaarde in de bedrijfsvoering. Dit gebeurd onder andere door het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een beperking. De Blomsma Groep mag daarom ook al vanaf 2009 het zogenoemde SEBO (Sociaal Economisch Betrokken Onderneming) keurmerk voeren.

Meer informatie over het initiatief en de mogelijkheid om de uitgave te bestellen vindt u op de website: 100000banen.nl

banenboek_3

banenboek_1