Blomsma Groep ontvangt opnieuw SEBO keurmerk

Hans van Hoven, directeur Print bij de Blomsma Groep, mocht op 6 juli jl. opnieuw het SEBO keurmerk in ontvangst nemen uit handen van wethouder Isabelle Vugs (Zorg & Onderwijs) van Gemeente Zoetermeer. De uitreiking van het vernieuwde SEBO keurmerk vond plaats op de RVOZ bijeenkomst bij Westerpark Burggolf Zoetermeer. De Blomsma Groep was één van de 17 ondernemingen uit Zoetermeer die het SEBO keurmerk ontvingen na het ondergaan van een uitvoerige audit.

SEBO keurmerk

Het SEBO (Sociaal & Economisch Betrokken Ondernemer) keurmerk bestaat al sinds 2009 en reeds 44 bedrijven in Zoetermeer ontvingen dit predicaat. Met het SEBO keurmerk toont een ondernemer aan hart te hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of andere sociale en maatschappelijke doelen. Het keurmerk wordt uitgereikt indien voldaan wordt aan bepaalde criteria. Zo moet een bedrijf kunnen aantonen op diverse vlakken sociaal betrokken te ondernemen. Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet daarvoor een keuring (audit) worden aangevraagd. Het “verouderde” SEBO keurmerk uit 2009 is inmiddels niet meer geldig en mag niet meer worden gevoerd.

Professionalisering

Het Keurmerkinstituut heeft de Gemeente Zoetermeer de laatste jaren ondersteund bij de verdere professionalisering van het keurmerk. Op de website meldt het Keurmerkinstituut: “Na een evaluatie in 2013 is besloten tot een professionaliseringsslag, en heeft het Keurmerkinstituut pilots uitgevoerd op basis van vernieuwde criteria en een strakkere procedure. De criteria hebben betrekking op het beleid op het gebied van personeel, opleidingen en duurzaamheid. Het Keurmerkinstituut voert de initi?le keuringen uit, en toetst de certificaathouders elke twee jaar opnieuw.”

Herkeuring

Inmiddels ondergingen 17 huidige SEBO keurmerkhouders opnieuw een audit waarbij gekeken wordt naar de nieuw gestelde criteria. De eerste ondernemingen die deze herkeuring succesvol doorliepen ontvingen op 6 juli het nieuwe SEBO keurmerk uit handen van de Gemeente Zoetermeer. Hans van Hoven van de Blomsma Groep: “We zijn zeer content met het feit dat we opnieuw het SEBO keurmerk mogen voeren. Ook met de nieuwe criteria ontvangen we hiermee de bevestiging dat Blomsma in haar MVO beleid en missie het sociaal economisch betrokken ondernemerschap als kernwaarde binnen de bedrijfsvoering stelt”.

RVOZGolftoernooi 6_7_15 en SEBO certificaat uitreiking RVOZGolftoernooi 6_7_15 en SEBO certificaat uitreiking