INTO Business interview Blomsma PrintMedia maatwerk print- en scanoplossingen

Maatwerk in print- en scanoplossingen

Afgelopen december heeft het blad “INTO Business” voor de edities Zoetermeer en Leiden een mooi interview gepubliceerd met daarin de veranderde markt op het gebied van repro en printen.

MEER DAN PRINTEN ALLEEN

Blomsma Repro. Daar begon het voor Blomsma PrintMedia mee in 1982. Toen werd er namelijk nog analoog gereproduceerd. Bedrijven hadden immers nog geen printers staan. Zeker niet voor groot formaat, zoals technische tekeningen en  posters. Dat werd toen nog uitbesteed. Toen kwamen de thuisprinters en vervolgens kwam de digitalisering. Toch overleefde Blomsma Repro ook de opmars van de internetdrukkers en de crisis. Het bedrijf, samen met Blomsma Print & Sign en Blomsma Signs & Safety onderdeel van de Blomsma Groep, onderging een transformatie.

DIGITAAL DRUKWERK UITBESTEDEN

Door de jaren heen kreeg Blomsma Repro steeds minder printvolumes door verschillende technologische ontwikkelingen. De naam werd omgedoopt tot Blomsma PrintMedia. Het transformeerde van reprografisch bedrijf naar een verlengstuk van diverse organisaties en bedrijven. Dit door toegevoegde waarde te bieden in de vorm van meedenken, kwaliteit, snelheid en flexibiliteit. Kortom, maatwerk. “We zijn op een andere manier gaan denken en doen”, vertelt directeur Hans van  Hoven in zijn kantoor aan de Storkstraat in Zoetermeer. “We houden wel vast aan ons DNA en dat is er altijd zijn voor de klant. Als iemand een spoedopdracht heeft en naar onze balie komt, kan hij even wachten en dan regelen we het meteen. Waarom zou je printwerk zelf doen als het gemakkelijker is om uit te besteden? Wij kunnen lokale, regionale en nationale bedrijven daarin ontzorgen, bijvoorbeeld met online printen, digitaal drukwerk, brochures, flyers, posters, banners en alles wat te bedrukken is. In tegenstelling tot internetdrukkers hebben wij een gezicht. Klanten kunnen ons mailen, bellen of gewoon langskomen. Wij bieden betrouwbaarheid en zekerheid.”

AL UW PRINTWERK BESTELLEN VIA HET DIGITAAL KLANTPORTAL 

Om bijvoorbeeld een marketingafdeling van een organisatie te ondersteunen kan de klant via een digitaal klantportal, met voorraadbeheer, bestanden uploaden naar Blomsma PrintMedia. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde brieven die vervolgens worden geprint op speciaal briefpapier en verstuurd in een unieke bedrijfsenvelop. Vervolgens verstuurt Blomsma PrintMedia deze direct naar de eindklant. “Wij kunnen dit volledige traject uit handen nemen. De marketeer verzorgt alleen de inhoud van de brief, stuurt het op, en hoeft er niet meer naar om te kijken.”

ARCHIEF SCANNEN, STOFFIG MAAR ACTUEEL

Naast de bekende reproservice voor bouwtekeningen, kopieerwerk, lamineren en inbinden van digitaal printwerk maakt het full service printbedrijf onder meer roll-up banners, posters, schapkaarten, wobblers, mappen en nog veel meer. Van Hoven laat enthousiast voorbeelden zien van opdrachtgevers uit Leiden, Alphen aan de Rijn, Rotterdam en Zoetermeer. Eén van de specialiteiten is archieven scannen. Blomsma PrintMedia digitaliseert het archief, waardoor belangrijke documenten worden vereeuwigd in één overzichtelijke database. Het archief is direct toegankelijk vanaf meerdere locaties en voorkomt kwaliteit- en informatieverlies. Dit bespaart enorm op ruimte en kosten. Dit werk wordt bij Blomsma gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij veel handmatige werkzaamheden wordt er samengewerkt met de sociale werkplaats. Bedrijven kunnen hier hun MVO-bijdrage aan leveren door dit soort werk uit te besteden aan Blomsma PrintMedia. Een digitaal archief in vertrouwde handen.

INTO Business interview Blomsma PrintMedia maatwerk print- en scanoplossingenINTO Business interview Blomsma PrintMedia maatwerk print- en scanoplossingen