Interieurdecoraties Desenco Group

Wanneer wordt signing toegepast?

Als het nieuw is

Signing wordt op veel verschillende manieren toegepast. Een van de meest voorkomende manieren is om iets nieuws te introduceren of 'aan te kleden'. Denk aan het betrekken van een nieuw bedrijfspand, het aanschaffen van nieuwe bedrijfsauto’s, het introduceren van een nieuw product, merk of wanneer een nieuwe markt wordt betreden. Signing geeft een gezicht aan een nieuwe situatie. Denk aan het monteren van gevelreclame op een nieuw bedrijfspand, het bestickeren van nieuwe bedrijfswagens, het realiseren van instore signing in een nieuwe winkelvestiging of het promoten van een nieuw product op een beurs of evenement.

Als het wordt aangepast

Niet alleen bij een nieuwe situatie wordt signing toegepast. Ook wanneer een bestaande situatie veranderd is het denkbaar dat signing om de hoek komt kijken. Denk aan het wijzigen van de huisstijl door een aanpassing aan het logo. Of dat uw bedrijf samengaat met een ander bedrijf waardoor de signing moet worden aangepast. Ook de verbouwing van het interieur, herinrichting van een winkel of een interne verhuizing/reorganisatie kan tot gevolg hebben dat de signing veranderd. Op deze momenten is het goed om te inventariseren welke signing er precies nodig is en op welke manier dit kan worden toegepast.

Als er wordt gerenoveerd

Een minder bekende aanleiding voor het realiseren van signing is renovatie. Veelal wordt bij signing gedacht aan reclame-uitingen, echter niets is minder waar. Met het huidige aanbod van hoogwaardige folies wordt signing ook toegepast voor het renoveren van gevels, wanden, kozijnen en deuren. Zo kunnen gevels, wanden en zelfs auto’s volledig worden voorzien van een nieuwe look met folie. Ook op het gebied van warmte-isolatie en zonwering worden folies ingezet die een belangrijke bijdrage hebben aan de energiezuinigheid van bedrijfspanden. Lees meer in onze white-paper "de 6 voordelen van renoveren met folie".

Wanneer heeft u signing nodig?

Via onderstaande checklist kunt u zelf bepalen of signing voor u van toepassing is:
  • Vindbaarheid en herkenbaarheid van uw bedrijfspand of vestiging.
  • Herkenbare bedrijfsuitstraling op uw wagenpark, bedrijfspand of winkel.
  • Duidelijke bewegwijzering op uw bedrijfsterrein of binnen uw bedrijfspand.
  • Creëren van sfeer en uitstraling in uw winkel, bedrijfspand of publieke ruimte.
  • Verbouwing, uitbreiding of verhuizing van uw bedrijfspand of winkel.
  • Renovatie van uw gevel, wanden, deuren of meubilair
  • Introductie van een nieuwe huisstijl, bedrijfsnaam of product(lijn).
  • Promotie van uw bedrijf, winkel of merk op een evenement of beurs.
  • Veiligheidssignalering, zoals vluchtwegplattegronden (wettelijk verplicht!), calamiteiteninstructies en veiligheidsplattegronden voor hulpverleners.
  • Het creëren van een veilige werkomgeving door middel van signing: vluchtwegmarkering, markeringen van brandblussers en brandmelders.