Doosletters voor lichtreclame: kwaliteit van uitstraling

Waarom is signing belangrijk?

Opvallen

Signing heeft in de eerste plaats als doel gezien te worden. Niet zichtbare of niet herkenbare signing slaat namelijk de plank helemaal mis. Signing zorgt dus voor attentiewaarde voor uw bedrijf, uw merk(en) of uw winkel(s). In het verlengde hiervan ligt het creëren van een eigen uitstraling, oftewel een identiteit. Signing beïnvloed in grote mate de manier waarop uw doelgroep uw merk kent en herkent. Daarom is het des te belangrijker om de uitstraling van uw bedrijf, merk of winkel zo herkenbaar en onderscheidend mogelijk neer te zetten. Zodoende wordt uw imago, naamsbekendheid en merkwaarde vergroot.  

Attentiewaarde

Over de attentiewaarde van signing is al veel gezegd en geschreven. Zo ligt het aantal contactmomenten van signing op transportmiddelen (bedrijfsauto’s en vrachtwagens) volgens berekeningen van het CBS op circa 160.000 views per maand. Feit blijft dat de attentiewaarde van signing erg afhankelijk is van de locatie van de signing. Zo heeft een lichtreclame pal naast een drukke snelweg een hogere attentiewaarde dan dezelfde lichtreclame op een pand ergens achteraf op een industriegebied. Wel is bekend dat buitenreclame volgens cijfers van o.a. onderzoeksbureau GFK en Exterion Media voor liefst 44% kan bijdragen aan actiebekendheid en de merkwaarde met ongeveer 19% doet stijgen.

Interactie met doelgroep

Signing is een vorm van communicatie, en communicatie zorgt voor interactie. Daarmee is signing sturend in wat uw doelgroep van u verwacht en in het gedrag/de actie dat u van uw klanten kunt verwachten. Door de inzet van signing worden bijvoorbeeld nieuwe klanten getrokken, de verkoop van producten gestimuleerd, de merkbekendheid vergroot, klanten naar uw website of een ander kanaal verwezen, de sfeer in een omgeving bepaald, de veiligheid en privacy bewaakt en letterlijk ook richting gegeven (denk aan bewegwijzering). Afhankelijk van het doel van signing zijn er dus veel verschillende toepassingen die ingezet kunnen worden in de interactie tussen een merk, winkel of bedrijf en haar omgeving.

Customer journey

Klanten komen op verschillende manieren en met verschillende (informatie)behoeftes bij uw bedrijf, merk of winkel terecht. Deze zogenoemde customer journey bepaalt in grote mate de interactie die nodig is om een klant uiteindelijk tot aankoop over te halen. Belangrijk is dat de (potentiële) klant op dat moment de informatie vindt die hij of zij zoekt. Signing speelt hierbij een belangrijke rol, evenals uw website, uw PR, uw sponsoring en uw verkoopondersteunende materialen. Signing vormt daarmee dus een kernonderdeel van de communicatiestrategie. Mits op de juiste plekken toegepast, zal signing er ook voor zorgen dat uw klanten uw andere (online-) kanalen zal bezoeken voor meer informatie of om een aankoop te doen.