McLaren Blomsma Print & Sign Event signing carwrapping

Hoe wordt signing succesvol toegepast?

Consequent en consistent

Signing kan verschillende doelen dienen. Belangrijk is om vooraf te bepalen welke doelstelling u heeft met uw signing. Vervolgens is het zaak om de signing zo vorm te geven en te monteren dat de doelen ook behaald worden. Dat vergt niet alleen het consequent maar ook consistent toepassen van signing. Denk aan het logische gebruik van beeldmateriaal, het bewaken van de huisstijl, montage op de juiste locatie en het gebruik van de juiste materialen. Wanneer signing niet logisch is toegepast en niet in overeenstemming met elkaar en zijn omgeving is wordt het al snel een onoverzichtelijk rommeltje die de plank volledig misslaat.

Opvallend en activerend

De belangrijkste functie van signing is het zorgen voor interactie met een bepaalde doelgroep. Om die interactie te kunnen bereiken is het zaak dat de signing ook gezien wordt door die doelgroep. Signing moet opvallen, iets extra’s brengen, mensen in beweging brengen of mensen op hun gemak stellen. Signing in winkels is bedoeld om klanten te inspireren en tot koop over te halen. Wanddecoraties brengen meer sfeer in een werkomgeving. Gevelreclame wordt ingezet om de naamsbekendheid te vergroten. Belangrijk is ook dat signing zichtbaar en met een duidelijke boodschap wordt toegepast.

Passend en duurzaam

Signing kan groots, spectaculair en overweldigend zijn. Maar signing kan ook subtiel en stijlvol zijn. Het is de kunst om signing zo toe te passen dat het passend is binnen de doelstelling en natuurlijk ook passend binnen het budget. Daarnaast is het kiezen voor duurzame kwaliteit, zeker in het geval van permanente signing. Kwaliteit zit hem in het gebruik van goede materialen, gekwalificeerd personeel, ervaren monteurs, service en garantievoorwaarden. Het is belangrijk om een goede vergelijking te maken in het aanbod en vooral ook te kijken naar vergelijkbare referenties.