Interieurdecoraties Desenco Group

Spectaculaire foto’s zorgen voor verbinding

In augustus 2013 betrok klachteninstituut KiFiD een nieuw kantoorpand in Den Haag. Desenco Group begeleidde zowel de zoektocht naar nieuwe huisvesting als de herinrichting van het nieuwe gebouw. Voor het nieuwe interieurontwerp schakelde Desenco Group het Haagse architectenbureau Graziosi Progetti in. Blomsma zorgde voor een spectaculaire visual. Saillant detail: de fotografie daarvan is óók door Blomsma gedaan!

Advies- en managementorganisatie Desenco Group biedt haar relaties de mogelijkheid om het hele huisvestingstraject bij één partij onder te brengen. “Dat betekent dat we samen met onze klanten onderzoeken welke eisen er aan de huisvesting worden gesteld, dat we op zoek gaan naar geschikte locaties én vervolgens de inrichting begeleiden,” legt projectleider Anand Harnam uit. “Het gebouw is al wat ouder en was enigszins gedateerd. We hebben daarom architectenbureau Graziosi Progetti in de arm genomen voor de herinrichting van het interieur en om het eigentijdser te maken.” Uitgangspunten bij het interieurontwerp waren openheid en transparantie vertelt architect Sander Haan van Graziosi Progetti.

Contrasten

Een nieuwe trap verbindt nu beide verdiepingen en grote visuals verbinden de kantoorruimtes met elkaar én met het karakteristieke Haagse centrum. Om die verbinding te realiseren, wilde de architect foto’s van de omgeving gebruiken: “We zochten naar een goede mix tussen het groen en de gebouwen. Daarnaast wilden we in het beeld sterke contrasten,” aldus Haan. Om aan te sluiten bij het gebouw, maar er tegelijk een eigentijdse draai aan te geven, koos de architect voor zwart-wit foto’s. Foto’s van voldoende kwaliteit die aan alle eisen voldeden, bleken echter onvindbaar: “Uiteindelijk kwam Blomsma op eigen initiatief met een voorstel,” vertelt Anand Harnam.

“Een voormalig projectleider bij Blomsma, is ook een enthousiast fotograaf. Hij heeft speciaal voor dit project foto’s gemaakt. Daarmee hadden we precies de goede mix tussen ‘groen’ en skyline.” Ook Haan is enthousiast over de foto’s: “Het effect is bijzonder goed. De zwart-wit foto’s zorgen ervoor dat het pand een moderne, frisse uitstraling krijgt.”

Zijn de foto’s al bijzonder, de montage van de visuals is dat ook. De beelden lopen namelijk helemaal door over de lange zijden van de ruimte: over de muren, de deuren en zelfs de brandhaspelkasten en de kozijnen. De foto’s zijn daarom geprint op diverse materialen. Harnam: “Het is een combinatie geworden van naadloos AIRTEX-behang en zelfklevend vinyl. Blomsma zorgde in nauw overleg met Desenco Group en Graziosi Progetti voor het printwerk en de montage van de visuals. Het effect is spectaculair vindt Haan.

In alle opzichten is het een geslaagd project vindt Harnam: “Zowel budgettair als dit een perfect project geweest.” Net als de medewerkers van KiFiD is ook architect Sander Haan tevreden: “Het was een perfecte samenwerking met Desenco en Blomsma en het was bovendien één van de snelste projecten uit mijn carrière!”

Samen met onze klanten onderzoeken we welke eisen er aan de huisvesting worden gesteld.”

Anand Harnam, Desenco Group

U leest meer over dit project in onze case study over het kantoorpand in Den Haag van Kifid.

Interieurdecoraties Desenco Group

Interieurdecoraties Desenco Group

Interieurdecoraties Desenco Group

Interieurdecoraties Desenco Group

Interieurdecoraties Desenco Group

Interieurdecoraties Desenco Group