Interieurdecoratie kantine Blomsma

Nieuwe ‘look’ voor kantine Blomsma Groep

Een behagelijke ruimte, die ook representatief en functioneel is? Dat kan prima, bewijst ‘het kantineproject’ van Blomsma Groep. Directeur Willem Heijboer vroeg zijn team de bedrijfskantine aan te pakken. Ze kregen de vrije hand en ontwikkelden een totaalconcept, waarin ook de bewegwijzering en vluchtroutes werden opgenomen. Het resultaat is prachtig geworden: de kantine is gerestyled tot een representatieve, sfeervolle én veilige ruimte.

“We ontvangen als Blomsma Groep regelmatig relaties,” legt directeur Willem Heijboer uit. “Je eigen pand is dan het eerste
visitekaartje. Er komen veel architecten en ontwerpers bij ons over de vloer, dus ons gebouw biedt een goed podium om te laten zien wat we kunnen.” De bedrijfskantine in Zoetermeer was echter een wat ondergeschoven kindje.

Heijboer: “Ik vond de kantine kaal en ongezellig. We gebruiken de ruimte als lunchruimte, maar ook voor personeelsbijeenkomsten en om presentaties te geven. Ik wilde er een behagelijke, comfortabele ruimte van maken, zonder dat het zou inboeten aan functionaliteit.”Heijboer vroeg zijn collega’s van Blomsma Print & Sign en van Blomsma Signs & Safety de kantine te restylen tot een prettige, representatieve ruimte.

Veilig, duidelijk en fraai

Bijzonder aan het project ‘Kantine’ is dat ook de bewegwijzering in het ontwerp is betrokken: “De vluchtroutes en plattegronden moeten voldoen aan wettelijke eisen en moeten passen in het geheel,” aldus Kristi Vermeulen. “En ook de bewegwijzering moet natuurlijk duidelijk zijn, anders raken mensen de weg kwijt.” Vaak veroorzaken de noodverlichtingsarmaturen met vluchtwegsymbolen een grote stijlbreuk met de rest van het interieur. Vermeulen: “Wij hebben daarom gekozen voor D-Sign frames in grey-metallic. De borden zijn opvallend, maar stijlvol én ze voldoen aan de voorschriften.”

“Je eigen pand is het eerste visitekaartje. Er komen veel architecten en ontwerpers bij ons over de vloer, dus ons gebouw biedt een goed podium om te laten zien wat we kunnen.”

 

Het meubilair van de kantine, houten tafels en rode stoelen, maken het natuurlijke ontwerp helemaal ‘af’. Heijboer is er erg tevreden over: “Ik vind het zeer geslaagd. Ik ben ook blij dat de veiligheidssignalering zo mooi is geïntegreerd. Het is een belangrijk aspect in het interieur, dus daar moet je goed en serieus mee omgaan. Deze oplossing combineert veiligheid en duidelijkheid met een fraai ontwerp.”

“Ik ben ook blij dat de veiligheidssignalering zo mooi is geïntegreerd.”

Willem Heijboer, Blomsma Groep

nadin8

Interieurdecoratie kantine Blomsma

Interieurdecoratie kantine Blomsma

Interieurdecoratie kantine Blomsma

Interieurdecoratie kantine Blomsma

Interieurdecoratie kantine Blomsma

Interieurdecoratie kantine Blomsma

Interieurdecoratie kantine Blomsma