Levende herinneringen in residentie Moermont

Mensen die dementeren, herinneren zich de periode tussen hun achtste en 35e levensjaar het beste. In verzorgingshuis Moermont in Bergen op Zoom ontwierp interieurarchitecte Mireille van Driel van Livin’ ontwerp daarom een leefomgeving vol tastbare herinneringen!

De behoeften en wensen van de dementerende bewoners zijn een belangrijke leidraad geweest bij het ontwikkelen van het interieurconcept voor Residentie Moermont. “Hun herinneringen moeten herkenbaar zijn, want dan voelen ze zich veiliger” legt Van Driel uit. Om dat veilige, herkenbare gevoel te bereiken, creëerde ze rondom een aantal thema’s een sfeer uit lang vervlogen tijden. Daarvoor worden diverse visuals en materialen gebruikt, maar ook meubels en accessoires. Van Driel: “Een van de thema’s is bijvoorbeeld ‘high tea’. Daarvoor hebben we een mooie kaptafel gemaakt, waar mensen kunnen zitten en zich mooi kunnen maken. Er staat een oude linnenkast met ouderwets linnengoed, zeepjes en nachthemden, maar er is ook mooi serviesgoed.

Blomsma Print & Sign heeft de visuals verzorgd die het ontwerp ondersteunen en ‘af’ maken. Er is onder andere speciale 3M Muurfolie gebruikt met een print erop. Als je deze folie verwarmt, neemt hij de vorm van de muur aan. Dat geeft een spectaculair effect, omdat het lijkt alsof de visual echt op de muur is gemaakt.

“We doen meer dan alleen printen en plakken.”

Sjiek

Met name de grote variatie aan technieken en materialen maakte Moermont een leuk en uitdagend project. De full color afbeeldingen zijn soms meer dan levensgroot, maar ze gaan overal mooi op in het totaalontwerp. Voor de structuurwanden, de vlakke kastdeuren en de ramen zijn verschillende soorten zelfklevend vinyl gebruikt voor en optimaal effect én optimale duurzaamheid. Zo heeft Livin’ ontwerp voor de afdeling ‘Molen’ een foto van een molen gemaakt. Die is in Delftsblauw verwerkt tot een visual. Hij is geprint op speciale muurfolie en vervolgens uitgesneden en op de muur van de afdeling gemonteerd.” Van Driel is er blij mee: “Dit is mooi materiaal, het glimt mooi en is net even sjieker dan andere folies.”

Blomsma is nauw betrokken geweest bij het hele traject. We hebben bijvoorbeeld de locatie nauwkeurig opgemeten en gezorgd dat alle ontwerpen en folies goed op maat waren. Ook bij het ontwerp konden de collega’s van Print & Sign bijspringen: “We doen meer dan alleen printen en plakken! Livin’ ontwerp leverde bijvoorbeeld een ruw ontwerp aan voor bepaalde visuals. Wij zorgden vervolgens voor een goed DTP bestand en de juiste maten.” En het resultaat? Dat is spectaculair! Er is goed nagedacht over het ontwerp en iedereen die het ziet, reageert erop. Al tijdens de montage waren mensen enthousiast!

“Livin’ ontwerp maakt blij!”

Mireille van Driel, Livin’ ontwerp

Interieurdecoraties Moermont

Interieurdecoraties Moermont

Interieurdecoraties Moermont

Interieurdecoraties Moermont

Interieurdecoraties Moermont

Interieurdecoraties Moermont

Interieurdecoraties Moermont

Interieurdecoraties Moermont