Keukens in verzorgingshuizen Vierstroom weer als nieuw

Zorgorganisatie Vierstroom biedt hulp, zorg en ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben. Als het kan thuis, maar als dat niet meer kan, in verzorgingshuizen of kleinschalige woonprojecten. Onlangs werden 88 keukenblokken in drie verzorgingshuizen vernieuwd met 3M Di-Noc Interieurfolie.

Vierstroom werkt in het Groene Hart en heeft diverse panden in de regio. Ze worden gehuurd van een woningbouwvereniging. Die liet op een gegeven moment weten dat het tijd was voor onderhoud en renovatie van een aantal appartementen, vertelt Wimke Voormeulen, projectmanager Facilitair Vastgoed van Vierstroom: “De vloeren, kranen en keukenblokken van 88 appartementen moesten worden vernieuwd. Dat is een fikse klus: als we de keukens helemaal wilden vervangen, zou dat voor de bewoners een flinke overlast vormen.” De verschillende werkzaamheden zijn gefaseerd uitgevoerd. De kranen werden eerst vervangen, vervolgens de vloerbedekking en daarna de keukens.

Snel en voordeling

Voor de keukens koos Vierstroom voor renovatie met folie: “We hebben eerst gekeken naar de technische staat van de keukenblokjes en die viel wel mee. Daarom hebben we besloten ze alleen een facelift te geven,” aldus Voormeulen. In overleg met Blomsma Print & Sign uit Zoetermeer besloot Vierstroom de 88 keukenblokken te voorzien van 3M Di-Noc Interieurfolie met een mooie houtstructuur. Uitgangspunt was dat de keukens lichter en frisser moesten worden: “Blomsma kwam met een design dat paste in onze wensen: wit met een lichtgrijs streepje,” vertelt Voormeulen. Het was niet alleen financieel voordeliger dan compleet nieuwe keukenblokken aanschaffen, maar ook veel sneller en gemakkelijker te installeren.

Goede voorbereiding

Blomsma maakte eerst een proefopstelling. We wilden bijvoorbeeld zien hoe het dessin in de lengte en in de breedte zou uitpakken en wat voordeliger zou zijn qua materiaalgebruik. Ook dachten we aanvankelijk dat we alle keukendeurtjes eraf zouden moeten halen, maar dat bleek helemaal niet nodig te zijn. Dankzij de ervaring die de proefopstelling opleverde, kon bovendien een deel van het voorbereidende werk bij Blomsma in de werkplaats worden gedaan. Dat scheelde veel tijd bij het monteren zelf.

Het eindresultaat is prachtig vinden alle partijen. En inderdaad konden de bewoners gewoon thuis blijven. Dat was voor het team van Blomsma ook een bijzondere ervaring. Sommige bewoners voelden zich zo op hun gemak en hadden zo weinig last van de renovatie, dat ze gewoon hun middagdutje deden. Werden ze wakker, hadden ze een prachtige, nieuwe keuken!

“Blomsma kwam met een design dat paste in onze wensen”

Wimke Voormeulen, Vierstroom

U leest meer over dit project in onze case study over Zorgstichting Vierstroom.

Resultaat renovatie keukens

Restyling keukens Vierstroom

keukens voor renovatie

Montage renovatiefolie

Montage renovatiefolie

Montage renovatiefolie

Montage renovatiefolie

Interieurrenovatie keukens