totaalprojecten interieurtoepassingen Blomsma Print & sign

ARAG renoveerde het hoofdkantoor

Open, toegankelijk en eenvoudig. Dat zijn een aantal belangrijke merkwaarden van verzekeraar ARAG en dat moet het hoofdkantoor in Leusden dus uitstralen. Aan interieurarchitect Natasja Nicolaas van Nadinea de uitdaging dat concreet vorm te geven. Haar opdracht: maak van het pand een ARAG-gebouw. Met behulp van interieurfolie wist ze het interieur een tijdloze uitstraling te geven, die bovendien ‘helemaal ARAG is’!

In het kader van het ‘nieuwe werken’ heeft ARAG haar hoofdkantoor in Leusden grondig verbouwd. Facility manager Arjan de Heer was binnen ARAG verantwoordelijk voor de renovatie: “We willen een aantrekkelijke werkgever zijn én we willen meer transparantie, zodat onze medewerkers meer contact met elkaar hebben.” Om dat te bereiken, is het gebouw in overleg met een architect volledig ‘gestript’. Er zijn veel tussenwanden verwijderd of vervangen door glaswanden.

Veilig je weg vinden

Natasja Nicolaas ontwikkelde het concept. Ze koos ervoor per afdeling het accent te leggen op een bepaalde kleur. Daarbij zocht ze beelden met steeds een andere vorm en een andere beleving. Alle beelden hadden wel een gemeenschappelijk thema, namelijk natuur.

In verband met de veiligheid én om goed de weg te kunnen vinden, zijn de glazen wanden en glazen deuren voorzien van folie. Nicolaas: “Ik heb ervoor gekozen het gebouw te verdelen in kleurzones. Die lopen verticaal, dus over de verdiepingen. Iedere zone heeft zijn eigen kleur gekregen en per verdieping zijn er verschillende visuals”

Voor het technisch advies en de montage van de visuals en signing, schakelde Nicolaas Blomsma Print & Sign in: “Ik kende Blomsma al van andere projecten en was toen blij met de samenwerking. Het werkte nu ook weer heel prettig: ik had één aanspreekpunt en de lijnen waren kort. We konden dus snel schakelen.”

Folie-vernuft

Er zijn diverse ‘folie-hoogstandjes’ verwerkt in het gebouw. Voor de deels rondlopende glazen wanden en voor de glazen deuren is Clearview folie van 3M gebruikt. Daarop zijn de visuals geprint. Deze folie is zo transparant, dat je niet ziet dat er folie is gebruikt. Dat maakt het effect extra spectaculair. Blomsma verzorgde ook wandvisuals in textielframes. Een aantal van deze visuals is gevuld met akoestisch schuim om in de grote werkruimtes het geluid te dempen. Dat helpt een comfortabele werkomgeving te creëren. En tenslotte natuurlijk de hamvraag: wat vinden de mensen van ARAG ervan? Arjan de Heer formuleert het kort en krachtig:

“Die zijn wild enthousiast”!
“Geweldig om sfeer & beleving toe te voegen aan een vernieuwde kantooromgeving.”

Natasja Nicolaas, Nadinea

U leest meer over dit project in onze case study over het gerenoveerde hoofdkantoor van ARAG.

Interieurdecoratie ARAG

Interieurdecoratie ARAG

Interieurdecoratie ARAG

Interieurdecoratie ARAG

Interieurdecoratie ARAG

Interieurdecoratie ARAG

Interieurdecoratie ARAG

Interieurdecoratie ARAG