Wandvisual Wilhelmina Kinderziekenhuis

De Afdeling Radiologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht wil de spannende en indrukwekkende onderzoeks- en behandeltrajecten die patiënten ondergaan waar mogelijk veraangenamen. De apparaten en de sfeer in een ziekenhuis zijn niet altijd even gemoedelijk, vooral niet voor de jonge patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Door het slim toepassen van licht, kleur en afbeeldingen worden kinderen meer op hun gemak gesteld.

Vaste partner en opdrachtgever Variled is al langer bezig met licht en kleur in de zorg. Zij hebben een reeks aan oplossingen met als meest recente een combinatie tussen dynamische projectie en statische wandvisuals. Variled leverde ons het mooie beeld aan en zij verzorgden zelf de op de visual afgestemde animatie en monteerden de beamers in de ruimte. Het idee van de animatie in het Willemina Kinderziekenhuis is dat de op de muur geprojecteerde beesten in het bos de kinderen afleid door ze met vragen uit te nodigen tot interactie.

De visual is vervaardigd uit PVC-vrije folie en PVC-vrij laminaat van 3M™ en heeft een breedte van 6,5 meter en een hoogte van 2,9 meter. Het geheel is geplakt op een ondergrond van gesaust stucwerk, deuren en kozijnen. Zie voor een impressie van de projectie de website van Variled.

Hierboven een timelaps van de montage. Eén van de 5 banen wordt geplakt, waarbij de folie rondom de schakelaar wordt weggesneden. 

Klein detail is dat Blomsma Print & Sign een zwarte strook folie aanbracht op de onderkant van de deur, waardoor de zwarte plint als het ware doorloopt over de gehele breedte van de wand.

Voor een overzicht van onze producten en diensten voor ziekenhuizen en andere zorginstellingen op het gebied van signing, decoratie en bewegwijzering, kijkt u op onze speciale pagina voor de zorg.