Tijdelijke bestickering op Rijdende Batterij U-OV

Opdrachtgever: Qbuzz

Blomsma heeft voor U-OV (uitgevoerd door Qbuzz) een Oostenrijkse e-bus van tijdelijke bestickering mogen voorzien. De “Rijdende batterij” is een elektrische bus die zich binnen 8 minuten oplaadt in stilstand bij speciale laadstations. Het unieke concept maakt gebruik van het stroomnetwerk van de tram maar rijdt niet zoals een trolleybus aan een bovenleiding. In samenwerking met het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM, provincie Utrecht en Utrechtse vervoerder U-OV wordt de bus in Nederland getest. De provincie Utrecht wil vanaf 2024 100% gaan rijden met milieuvriendelijke bussen zonder uitstoot.

Momenteel rijdt de bus in Den Haag tussen station Den Haag Centraal en het Norfolkterrein in Scheveningen en vervolgens verplaatst de proef zich naar Utrecht. Hier zal de e-bus de stadsbus twee weken rijden op Museumlijn 2.

Het gaat om tijdelijke belettering die Blomsma aan heeft gebracht en weer zal verwijderen na de testperiode. Meer informatie over het project is te vinden opĀ rijdendebatterij.nl