Raamdecoraties Restaurant Joelia by Mario de Ridder

Topkok op toplocatie

Voor topkok Mario Ridder begint in 2015 een nieuw avontuur. De voormalig chef-kok van tweesterrenrestaurant ‘De Zwethheul’ opende op 16 febuari 2015 een nieuw restaurant genaamd ‘Joelia’ (by Mario de Ridder). Ridder neemt zijn voltallige team van het sterrenrestaurant De Zwethheul mee naar het hart van Rotterdam om daar zijn jongensdroom te realiseren. Het nieuwe restaurant is tevens een unieke samenwerking met het Hilton Rotterdam Hotel. Restaurant Joelia is gevestigd op een zogenoemde ‘hot-spot’ locatie aan de Coolsingel. Het restaurant is ca. 250 m2 groot en in drie ruimtes onderverdeeld, met 80 zitplekken in totaal.

Interieur

In het interieurontwerp komen eigentijds ontwerp en tijdloze kwaliteit bij elkaar. Opvallend in het interieur is het hexagon-motief dat overal terugkeert. Voor het ontwerp werd de expertise van Puur Plus Ontwerpers ingeschakeld. De inrichting is modern gecombineerd met materialen uit de jaren zestig, die het destijds nieuwe Hilton kenmerkten: marmer, messing en Amerikaans eiken. Daarnaast werden alle glasdelen van de buitengevel voorzien van hetzelfde subtiele maar bijzonder stijlvolle hexagon-design. Zo sluit de glasdecoratie naadloos aan bij het gekozen design wat als rode draad de gehele formule doortrekt.

Bijzondere raamdecoratie 

De ruim 80m2 aan raamdecoraties werden in opdracht van Puur Plus Ontwerpers door Blomsma Print & Sign uit Zoetermeer geproduceerd en aangebracht op locatie. Voor de toepassing is gekozen om het motief te printen op kwalitatief hoogwaardig transparante folie van 3M (Clearview). Door het hexagon motief uit te sparen (diapositief) in de geprinte delen ontstaat een bijzonder fraai effect waarbij het motief als het ware letterlijk uit raamfolie is ‘gesneden’. Voor de architect, ontwerpers en topkok Ridder zelf is het resultaat verbluffend en ver boven verwachting. De decoraties dragen zeker bij aan de zeer zorgvuldig gekozen uitstraling en klasse die restaurant Joelia wil voeren.