PLUS Arnhem verbouwd naar uniek nieuw concept

Opdrachtgever: PLUS Retail BV

Supermarktketen Plus heeft in Arnhem een winkel geopend met een horeca-afdeling. Ook introduceert de formule in de supermarkt een aantal andere nieuwe elementen. Het gaat om de Plus Musiskwartier in hartje centrum van de Gelderse stad. De winkel is omgebouwd naar een concept dat veel meer is gericht op passanten dan de oorspronkelijke supermarkt. Zo is er aan het begin van de winkel plaatsgemaakt voor een afdeling waar verse broodjes worden gemaakt voor de klant. De broodjes en versgeperste sappen kunnen na het afrekenen worden genuttigd in speciaal ingerichte zithoekjes.

Ook presenteert Plus hier voor het eerst een indeling die afwijkt van de normale Plus-winkels. Zo staat al het vers vooraan en de koelwaren achterin de winkel. De Plus is verder ingericht aan de hand van drie zogenoemde gebruiksmomenten: nu, vandaag en morgen. Plus is eerder in twee winkels ook gestart met storytelling. Hierbij wordt het verhaal achter de producten verteld. Dit aspect wordt in Arnhem groter aangepakt. Bij iedere afdeling vertelt Plus via signing een uitgebreid verhaal achter de producten. Plus noemt de winkel een zusje van de Briljant-formule; het is een clustering van Briljant-elementen aangevuld met nieuwe onderdelen.

Blomsma Print & Sign is als vaste partner van PLUS Retail betrokken bij de formule restyling voor alle vestigingen door de supermarkten te voorzien van onder andere nieuwe gevelsigningwandvisuals en teksten, schapsigning en point of sale materiaal.