Nieuwe gevelreclame en bewegwijzering voor Hoornbeeck College Gouda

Voor het Hoornbeeck College in Gouda, gevestigd aan het Noordelijk Halfrond, mochten wij het pand voorzien van verlichte gevelreclames, reclamezuilen ter bewegwijzering op het parkeerterrein en glasdecoratie met folie bij de ingang van het pand.

Nadat het Hoornbeeck College eerst was gestart met haar Gouda-locatie aan de Rijsselseweg, bleek al snel dat dat pand te klein werd. Nadat eerst enkele verdiepingen van het pand aan het Noordelijk Halfrond werden gehuurd, is in 2018 besloten het volledige pand te kopen. Op dat moment begon de transformatie van kantoorpand naar een modern en duurzaam schoolgebouw. Op 3 oktober 2019 vond de feestelijke opening van het pand plaats. Nadat de focus eerst lag op de het interieur, werd nu besloten dat Blomsma Print & Sign het pand mocht voorzien van verlichte gevelreclames, reclamezuilen ter bewegwijzering op het parkeerterrein en one-way vision folie als glasdecoratie bij de ingang van het pand.

Gezien de gewenste positie van de beide verlichte gevelreclames aan de gevel en het feit dat de voorgevel van het pand aan het water grenst, was het voor ons een uitdagend project om deze gevelreclame te plaatsen. Door een torenkraan op het binnenterrein van het pand te plaatsen die over het gehele pand kon reiken, konden we met een gondel op een veilige manier de gevelletters bevestigen. Het resultaat mag er zijn: een goed leesbare gevelreclame en daarmee een mooie eyecatcher voor de vele voorbijgangers, studenten en bezoekers van het pand.

De zuil is, met inachtneming van de huisstijl van het Hoornbeeck, geplaatst op een zichtplek op een zichtplek op het parkeerterrein zodat bezoekers snel hun weg kunnen vinden naar de hoofdingang, parkeerplaatsen, de fietsenstalling en de plek voor leveranciers.

Bezoekers van het pand worden nu door een Blomsma aangebrachte glasfolie (one way vision folie) welkom geheten met de slogan van het Hoornbeeck: ‘leren voor het leven’.

Met al deze signing is het pand nu definitief herkenbaar als Hoornbeeck College.