Metamorfose Winkelcentrum Venray

Opdrachtgever: Studio Fine de Claire

Winkelcentrum ‘de Bleek’ in het stadscentrum van Venray is sinds eind 2010 van een saai gebouwencomplex veranderd in een ware lust voor het oog. Het uit de jaren ’80 stammende winkelcentrum met de kenmerkende onderhoudsvrije witte balkons vormde voor de Gemeente Venray een uitdaging om door een facelift de binnenstand een eigentijdser gezicht te geven. Het project maakt onderdeel uit van het omvangrijke renovatietraject “Venray op de Schop”. Daarbij werd de expertise ingewonnen van ontwerpbureau Fine de Claire.

In een week tijd werden de witte balkons door Blomsma Print & Sign voorzien van +/- 350 m2 hoogwaardig zelfklevende folie met full color beelden. Zowel de bewoners, ondernemers als het winkelend publiek zijn erg te spreken en verrast over de frisse uitstraling van het winkelcentrum. De stimulerende werking op de omgeving heeft inmiddels bij meerdere gemeenten in de omgeving de interesse gewekt om het concept ook toe te gaan passen.