Gevellogo’s hoofdkantoor 3M Nederland

Opdrachtgever: 3M Nederland

Hoofdkantoor 3M Nederland

Op het sciencepark Technopolis in Delft is op 5 november het nieuwe hoofdkantoor van 3M Nederland geopend. In het beeldbepalende ronde pand zijn tientallen eigen uitvindingen en innovaties verwerkt. “Waar mogelijk bestaat het materiaal uit producten van 3M, bijvoorbeeld de lichttechnologie, waarmee we met minimale energie een maximale lichtopbrengst genereren”, aldus Hans Vlaminck, research- en development manager van 3M Benelux.

Gevelreclame

Het nieuwe pand is aan beide kanten door de Blomsma Print & Sign voorzien van zes meter brede, goed zichtbare logo’s. De lichtreclames zijn vervaardigd uit aluminium doosletters met ingebouwde LED techniek en voorzien van speciale 3M folie. De3M Envision™ Translucent Film Series 3730 is een folie met bijzondere lichtspreidende eigenschappen, één van de nieuwste innovaties van 3M. De dakconstructies werden in nauwe samenwerking met Cordeel Nederland BV gemaakt.

Innovation Center

Het kloppende hart van de nieuwe hoofdvestiging is het Innovation Center, waarin 3M zijn belangrijkste ingenieuze technologieën demonstreert. Twee verdiepingen zijn ingericht voor deze showroom om op jaarbasis ongeveer 3000 bezoekers te kunnen ontvangen. Het gebouw herbergt verder een laboratorium en een auditorium.Vestigingslocatie Science Park Technopolis Delft is één van de zeven volwassen campussen in Nederland.