Kopgevels flats Havensteder voorzien van “groene” gevelbestickering

Opdrachtgever: Havensteder 

Groene gevelbestickering

De bewoners van de zogenoemde “Juristenbuurt” in Rotterdam Schiebroek hebben er sinds kort een bezienswaardigheid in de buurt bij. In nauwe samenwerking met de bewonerscommissie heeft woningbouwcorporatie Havensteder 3 complete kopgevels van flats laten voorzien van levensgrote natuurfoto’s. Aanleiding voor dit initiatief was de verslechterde uitstraling van de met witte HPL platen bekleedde gevels. In overleg met de bewoners is daarom besloten om de gevels te voorzien van prachtige natuurbeelden die de uitstraling van de flats weer de gewenste allure en “groene” uitstraling geven.

Precisieklusje

Na een intensief voortraject is Blomsma Print & Sign verkozen als uitvoerende partner voor de gevelbekleding. Gekozen werd voor een duurzame uitvoering waarbij de HPL platen worden voorzien van hoogwaardig 3M folie voorzien van full color prints. De gevelbestickering van de 3 kopgevels had nogal wat voeten in de aarde, volgens Boy Ridderhof van de bewonerscommissie: ” Het was een heel karwei; eerst het voorbehandelen; dan moesten er ook nog alle schroeven per plaat er uit en er weer in; daarna het precieuze plakken en tot slot alles met een lijmkwastje rondom smeren. Maar de mensen van Blomsma hebben super netjes en precies gewerkt; het was ook leuk om bij ze langs te gaan en het proces te volgen.”

Bewoners tevreden

In een paar dagen tijd ondergingen de gevels een complete metamorfose van kleurloos naar een bijzonder sfeervolle en aansprekende uitstraling. De gekozen beelden sluiten ook erg mooi aan bij de groene uitstraling van de Juristenbuurt.  Ook Bram den Braber van de bewonerscommissie is erg te spreken over het resultaat: “complimenten voor de monteurs van Blomsma die echt vakwerk hebben geleverd. De gevelbestickering is echt van topkwaliteit en het resultaat is erg mooi geworden. Hier gaan we nog heel veel plezier aan beleven in onze wijk!”.