Kindertekeningen in kunstuitingen

Opdrachtgever: Kunstenares Lino Hellings

In samenwerking met de Amsterdamse kunstenares Lino Hellings mocht Blomsma Print & Sign recent opnieuw een bijzonder kunstproject opleveren in Zoetermeer waarin grootformaat full color uitingen worden ingezet als kunstobject. Lino Hellings ontwierp in opdracht van de Gemeente Zoetermeer de kunstobjecten voor het scholencomplex “Welzijscluster Oosterheem”, een gebouw ontworpen door architechtenbureau SeARCH.

Kindertekeningen van poppenkastpoppen vormden de basis voor de kunstuitingen. Hellings maakte deze tekeningen op vijfjarige leeftijd.
Haar moeder bewaarde de tekeningen zoals ook nu moeders (en vaders!) dat zullen doen. De tekeningen bewerkte zij op een manier waardoor deze tot groot formaat konden worden opgeblazen.

Gekozen werd om deze uitingen aan te brengen door middel van zelfklevend transparant folie, wat een bijzondere uitstraling geeft. Ook vanwege de geëiste onderhoudsvrijheid, verwijderbaarheid en duurzaamheid vormde de zelfklevend folie, aangebracht door Blomsma Print & Sign een prima optie om kunst tot leven te brengen. In totaal werden 4 raampartijen voorzien van de kunstuitingen, die alles bij elkaar bijna 100m2 aan raamwerk beslaan.