Interne bewegwijzering TweeSteden Z’huis

Opdrachtgever: TweeSteden Ziekenhuis Waalwijk

In een langlopend traject heeft het TweeSteden ziekenhuis samen met Blomsma en architect K. Arts gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw bewegwijzeringsysteem voor de locatie Waalwijk. Het uitgangspunt werd kleur; kleur stond immers ook voorop bij de herinrichting van de ontvangsthal.

Van het ziekenhuis is een platte onderverdeling gemaakt waar elke kleur staat voor een hoofdgebied. Elke discipline, vertegenwoordigd in het ziekenhuis, krijgt de kleur van het gebied waarin het zich bevind. Het startpunt van de bewegwijzering treft men direct bij binnenkomst aan. Een echte eyecatcher in de vorm van een landmark; een vereenvoudigde plattegrond bestaande uit kleurblokken voor elk gebied in het ziekenhuis. Ernaast een bord voor alle disciplines met bijbehorende kleur in een flexibel systeem zodat een verhuizing gemakkelijk aangepast kan worden.

De bezoeker kan bij binnenkomst opzoeken in welk kleurgebied hij moet zijn en op die manier de kleur op de bebording volgen. De benaming van de hoofdgebieden wordt ook steeds aangegeven, zodoende kan de route ook op tekstaanduidingen gevolgd worden. Het resultaat is een overzichtelijke een eenduidige bewegwijzering voor alle bezoekers van het ziekenhuis.