Interieurvisuals Hoofdkantoor Arag

Opdrachtgever: Nadinea

Open, toegankelijk en eenvoudig. Dat zijn een aantal belangrijke merkwaarden van verzekeraar ARAG en dat moet het hoofdkantoor in Leusden dus uitstralen. Aan interieurarchitect Natasja Nicolaas van Nadinea de uitdaging dat concreet vorm te geven. Haar opdracht: maak van het pand een ARAG-gebouw. Met behulp van interieurfolie wist ze het interieur een tijdloze uitstraling te geven, die bovendien ‘helemaal ARAG is’!

In verband met de veiligheid én om goed de weg te kunnen vinden in het gebouw, zijn de glazen wanden en glazen deuren voorzien van folie. Nicolaas: “Ik heb ervoor gekozen het gebouw te verdelen in kleurzones. Die lopen verticaal, dus over de verdiepingen. Iedere zone heeft zijn eigen kleur gekregen en per verdieping zijn er verschillende interieurvisuals.” 

Er zijn diverse ‘folie-hoogstandjes’ verwerkt in het gebouw. Voor de deels rondlopende glazen wanden en voor de glazen deuren is Clearview folie van 3M gebruikt. Daarop zijn de sfeervisuals geprint. Projectleider van Blomsma: “Deze folie is zo transparant, dat je niet ziet dat er folie is gebruikt. Dat maakt het effect extra spectaculair.” Bijzonder is ook de brede achterwand bij de receptie. Daarvoor is vinyldoek van AIRTEX gebruikt. De projectleider van Blomsma: “Dat kunnen we in één keer printen. Je hebt dus geen naden en dat geeft een heel strak effect.”

Blomsma verzorgde ook wandvisuals in textielframe. Een aantal van deze visuals is gevuld met akoestisch schuim om in de grote werkruimtes het geluid te dempen. “Dat helpt een comfortabele werkomgeving te creëren.” De collega’s van Blomsma Signs & Safety adviseerden bij het ontwerpen en produceren van de vluchtwegplattegronden, “want dat is echt een vak apart,” aldus de projectleider van Blomsma.

U leest meer over dit project in onze case study over het vernieuwde hoofdkantoor van ARAG:

Button download Case Study Blomsma Print & Sign