Huizenhoog kunstwerk voor Tour de France

Opdrachtgever: Stichting Grand Depart Rotterdam

In het kader van Le Grand Départ 2010 is Rotterdam menig kunstwerk rijker, waaronder zelf één van maar liefst 36 meter hoog en 12 meter breed. Een imposant billboard zo groot als een flatgebouw van tien verdiepingen voer op 1 juli aan een drijvende hijskraan Rotterdam binnen. Het megabillboard werd ’s avonds gepresenteerd tijdens de ploegenpresentatie op het Willemsplein en zal tot en met zondag aanstaande naast de Erasmusbrug liggen.

Kunstproducent Mothership, ook wel bekend van de enorme sticker met het fietsbordje Parijs 3641 kilometer op het gebouw van Nationale Nederlanden en de vlaggenparade op de Boompjes, werd door de Stichting Grand Départ gevraagd om iets groots en bijzonders te verzinnen voor op het water in de Maas. Als een echt Rotterdams bedrijf ontstond bij Mothership meteen het idee om een drijvende hijskraan van Bonn & Mees in te zetten.

Het ontwerp van de megabillboard is van Irene Jacobs, de Rotterdamse kunstenares die ook de illustraties voor de Tour de France campagne en de Olympische Winterspelen verzorgde. De drijvende hijskraan is de drager voor een illustratie van 400 vierkante meter. De productie van het supergrote kunstwerk werd verzorgd door Blomsma Print & Sign.