Gouden locomotief als blikvanger op het spoor

Opdrachtgever: Beacon Rail

Niet vaak zal het Europese spoor een dergelijke verschijning eerder hebben gezien: een in goudkleur gewrapte Locomotief. Deze class-66 locomotief (typenummer JT42CWRM) dateert uit 2006 en was sindsdien actief op het Nederlandse en Duitse spoor. In 2015 werd Beacon Rail eigenaar van deze oersterke locomotief. Op dit moment is de loc verhuurd aan HSL Logistik GmbH (een Duits spoorwegbedrijf met hoofdkantoor in Hamburg) maar ingezet door Belgische dochteronderneming HSL Belgium.

Deze locomotief is, evenals meerdere voorgaande locomotieven voorzien van een compleet nieuwe “huid”. Blomsma Print & Sign is inmiddels vaste partner van Beacon Rail voor het zogenoemde “wrappen” van hun locomotieven. Voor deze gouden locomotief is gebruik gemaakt van hoogwaardig zelfklevend vinyl van 3M™: de 1080-G241 Gold Metallic carwrap vinyl. Over deze vinyl is een anti-graffiti laminaat geplaatst om vandalisme te voorkomen. Het compleet inpakken van de locomotief was een mooi en uitdagend project dat in korte tijd is afgerond op locatie in de Tractiewerkplaats (TW) Antwerpen-Noord van SNCB-Technics. Vanaf heden kan de 653-07 zijn kilometers gaan maken in zijn nieuwe ‘gouden’ jasje.

Op onze speciale pagina over trainwrapping leest u alles over dit proces en voor welke klanten we dit reeds verzorgd hebben.

Fotografie: Henk Zwoferink en Maxime Bonnier