Gevelrenovatie glazen Lifthuis WTC Den Haag tegen reflectie

Het WTC in Den Haag is één van de meest markante gebouwen van de Haagse binnenstad. Sinds 2012 is het prestigieuze handelsassociatie gevestigd aan het Prinses Margrietplantsoen, omringd door de hoofdkantoren van “grootmachten” zoals PostNL, Nationale Nederlanden en Siemens. Het pand heeft een opvallende architectuur waarbij het lifthuis centraal gelegen is. Dit (glazen) lifthuis huisvest ook de gondel voor de gevelreiniging en steekt +/- 10 meter uit boven het dak van het pand. Vanwege reflectie van zonlicht op de ramen en om de leesbaarheid van het gevellogo op het dak te vergroten is de vraag bij Blomsma Print & Sign terecht gekomen om de glazen gevel van het lifthuis te voorzien van een donkere achtergrondkleur.

De decorateurs van Blomsma renoveerden de glazen wanden door gebruik te maken van mat antraciet zelfklevend vinyl. Een mooi staaltje van gevelrenovatie waarbij in korte tijd en tegen relatief lage kosten een complete gevel kan worden ongekleurd in vrijwel iedere andere achtergrondkleur door gebruik te maken van hoogwaardige folie. Belangrijke voorwaarden in de uitvoering van het project waren ook de ervaring met het veilig werken en het werken op (grote) hoogte. Zo werken onze monteurs gezekerd op hoogte en zijn ze allen in het bezit van de benodigde VCA certificaten.