Full Wrap Ambulances Rogam

Opdrachtgever: ROGAM Beheer B.V.

Het omkleuren van auto’s door middel van zelfklevend vinyl biedt autodealers enorm veel extra mogelijkheden. Dit ondervond ook Mercedes-Benz dealer ROGAM uit Rotterdam. In opdracht van vervoersbedrijf St-Job kreeg ROGAM het verzoek om voor 2013 een 8-tal nieuwe Mercedes B-klasse Ambulances te leveren als leaseauto. Deze Ambulances zullen de komende 5 jaar ingezet worden voor het vervoer van personeel van huisartsenpost Rijnmond. Om de auto’s in het specifieke Ambulancegeel en voorzien van reflecterende striping te kunnen leveren heeft ROGAM gekozen voor de optie om de auto’s om te kleuren met hoogwaardig zelfklevend vinyl door Blomsma Print & Sign. Doorslaggevend was de ervaring van Blomsma met het bestickeren van dergelijke wagenparken voor diverse hulpdiensten, waaronder Sanquin Bloedvoorziening.

Het omkleuren van auto’s middels zelfklevend vinyl heeft als grote voordeel dat auto’s met incourante of niet leverbare kleuren (zoals Ambulancegeel) toch in korte tijd leverbaar kunnen zijn. Daarnaast behoudt het zogenoemde ‘car wrappen’ de mogelijkheid om leaseauto’s na de leaseperiode weer in een gangbare kleur te kunnen inruilen, waardoor de restwaarde van de auto behouden blijft. Zo ook voor ROGAM, die de 8 Mercedes B-klasse Ambulances leverde in de kleur zwart, waarbij Blomsma Print & Sign het ‘wrappen’ van de auto’s in een korte tijd heeft gerealiseerd.
Voor alle partijen bied het omkleuren een optimaal resultaat: de autodealer levert auto’s in een gangbare (en snel leverbare) kleur, de leasemaatschappij kan de auto’s tegen een gunstige restwaarde inleveren en de klant heeft zijn auto’s in de gewenste kleur geleverd gekregen.