Facelift voor gevel Bouwhof Zoetermeer

Opdrachtgever: Bouwhof Zoetermeer

Bouwhof in Zoetermeer is een winkel die gespecialiseerd is in bouwmaterialen. Gevestigd in een pand waar op 20.000 vierkante meter vele producten voor sanitair, keuken en interieur verkrijgbaar zijn. Bij de overname van deze locatie hoorde ook een grondige verbouwing. Na eerder het interieur kreeg ook de gevel recentelijk een facelift.

Bouwhof verhuisde een aantal jaren geleden naar een nieuw onderkomen op een prachtige zichtlocatie binnen de gemeente. Nadat aan de binnenzijde alles op orde was, was het nu tijd voor de renovatie van de buitenzijde. “De gevel was simpelweg niet meer van deze tijd,” zo laat Michelle Brandhorst weten. Zij is projectleider bij Blomsma Print & Sign, een totaalleverancier op het gebied van sign toepassingen. Als specialist op het gebied van visuele communicatiemiddelen kregen zij de opdracht toegewezen. Meerdere partijen uit de regio zijn uitgenodigd om een advies met prijsopgave uit te brengen. Na een gedegen selectieprocedure was de prijs- kwaliteitverhouding doorslaggevend om met Blomsma in zee te gaan.

Blomsma Print & Sign kreeg het verzoek om een aantal ontwerpen te laten zien. “Boven de ingang zat zgn. damwandbeplating met daarop buisframes met reclamedoeken. Het geheel was voor het oog weinig aantrekkelijk. Het was vooral niet meer van deze tijd. Volgens onze visie zou van die ruimte veel meer en vooral veel beter gebruik gemaakt kunnen worden door het geheel op moderne wijze te bekleden en er een fris geheel van te maken.” Aan de hand van de eerst ideeën die Blomsma lanceerde, vonden een aantal gesprekken plaats met onder andere de marketingadviseur van Bouwhof. “Ons advies voor nieuwe beplating werd meteen overgenomen. Om tot een tijdloze opmaak te komen was een wat langer traject nodig. Het totale gevelvlak wat is voorzien van nieuwe beplating beslaat ongeveer 270 m². De toegepaste 3M folies garanderen een lange levensduur en daarnaast is de gevel nu veel eenvoudiger schoon te maken. Dus scheelt het ook nog eens in de onderhoudskosten.

Al met al een mooi project waarbij de samenwerking met klant optimaal was. Bouwhof zorgde zelf voor het in antraciet schilderen van de metselsteen, de de- en montage van diverse items op de gevel aanwezig en verdere afwerking. Eind Oktober is het project klaar en is de gevel een eyecatcher van het totale gebouw.”