Eindelijk; de Vectron locomotief zichtbaar op het spoor

Na een uitgebreid en langdurig testprogramma heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) de Vectron MS- locomotief van Siemens vrijgegeven om ook eindelijk op het Nederlandse spoor te mogen rijden. De elektrische locomotief bestaat al langer en wordt al jarenlang ingezet in onze omringende landen. Door de hoge topsnelheid van de locomotief (max. 200 km/u) is deze in te zetten voor zowel goederen- als personenvervoer.

De taak aan Blomsma Print & Sign om in opdracht van Shunter de locomotief 193-263 van LTE te voorzien van bestickering, wat al jaren een specialiteit is van Blomsma. Het zogenaamde trainwrapping of locwrapping. De uitdaging van dit project was de zeer korte doorlooptijd. Op maandagavond ontvingen wij de drukbestanden en op donderdag is deze geplakt en opgeleverd! De sticker bestaat slechts uit één stuk en heeft dus geen opdelingen.

Helaas worden treinstellen vaak slachtoffer van vandalisme, veelal in de vorm van graffiti en bekrassing. De kosten voor de schoonmaak hiervan zijn inmiddels bijna ondraaglijk geworden en lopen jaarlijks in de miljoenen. Het door ons toegepaste kwaliteitsvinyl is voorzien van een 3M™ Anti-Graffiti laminaat als toplaag. Deze speciale toplaag is krasbestendig en zorgt ervoor dat graffiti gemakkelijker kan worden verwijderd, wat weer bijdraagt aan de vermindering van de onderhoudskosten.

Op onze speciale pagina over trainwrapping leest u alles over dit proces en voor welke klanten we dit reeds verzorgd hebben.