EenTreeDrie: spelenderwijs rekenen met traplopen

Opdrachtgever: Studio GM2

Ondernemer Gertjan van de Griendt van Studio GM2 is het creatieve brein achter de ontwikkeling van het concept “EenTreeDrie“. Dit creatieve concept is bedacht om leren voor kinderen leuker te maken door het “spelenderwijs” oefenen van taal en rekenen tijdens het traplopen. Door de traptreden te voorzien van rekensommen, de tafels, het metrieke stelsel of taaloefeningen leren de kinderen iedere keer dat ze de trap oplopen steeds een stukje meer. Voor de productie en de montage van de stickers en panelen op de trappen is Studio GM2 de samenwerking aangegaan met Blomsma Print & Sign.

De trappen worden op locatie voorzien van stickers of panelen in verschillende kleuren geprint.  Na inventarisatie en diverse testtrajecten op locatie zijn voor verschillende toepassingen een aantal oplossingen ontwikkeld om trappen te kunnen voorzien van de prints. Zo worden bijvoorbeeld open trappen ook “dicht” gemaakt door op maat gemaakte panelen tussen de treden te monteren. Inmiddels is de “EenTreeDrie-trap” al op veel basisscholen geplaatst, en is men razend enthousiast over het resultaat.

Een van die scholen is de Jan Lighthartschool in Den Haag, waar rekencoördinator Marjolein Evers uitlegt dat de trappen zeker bijdragen aan een beter leerklimaat: “Elke dag lopen de leerlingen over de trappen en door de gangen waar we stickers met rekensommen hebben aangebracht. Zo leren ze iedere dag een beetje bij en onbewust blijft het nodige hangen. Daarnaast is het ook lekker kleurrijk en dat geeft het interieur meteen ook een inspirerende uitstraling”.