Een mooi afscheid, visual Crematorium Zuylen

Opdrachtgever: Crematorium Zuylen

Blomsma Print & Sign kreeg een bijzondere aanvraag van Iris & Yvette uit Breda die beide werkzaam zijn bij Crematorium Zuylen. Zij krijgen steeds vaker de vraag of de nabestaanden het crematieproces kunnen bijwonen. Niet alleen bij Crematorium Zuylen maar in het algemeen wil men steeds meer aanwezig zijn bij het invoeren van de overledene in de oven. Cremeren is in de afgelopen decennia de keuze van steeds meer Nederlanders geworden. Sinds 2003 is meer dan de helft van de Nederlandse uitvaarten een crematie.

Bij Crematorium Zuylen was het al mogelijk om het proces bij te wonen. Het probleem was alleen dat de ovenruimte kil overkwam en het crematorium wilde nabestaanden een mooi afscheid kunnen geven. Blomsma Print & Sign heeft aan de hand van een opname op locatie de ruimte geïnventariseerd en ingemeten. Hierop volgend is er gezocht naar een juiste afbeelding die goed aansluit op de sfeer van het afscheid. Het is een gebeurtenis die bij velen in het geheugen zal achterblijven. Als resultaat van de zoektocht naar een rustig beeld in dienst van het moment, is de keuze gevallen op het vergezicht van het strand, zee, rotsen en met kliffen op de achtergrond gehuld in een lichte nevel. Een omgeving met kenmerken waar velen de rustgevende werking van kennen. De visual is vervaardigd uit zelfklevend vinyl voorzien van B1 certificaat, de 3M IJ480 voorzien van zijdematte afwerking. De huisschilder van het crematorium heeft de overige wanden in een bijpassende kleur gebracht.

Omdat de crematieprocessen gewoon doorliepen is de montage buiten de reguliere werktijden uitgevoerd. De opening van de vernieuwde ovenruimte is 2 september 2017.

Reactie van Yvette Langbroek, manager crematorium: “We zijn er super blij mee en het is heel mooi gedaan. Wij zijn weer van deze tijd met de ovenruimte. Dank!”

(fotolocatie: Sciotot Plage in Basse Normandie, op het schiereiland Contentin.)