E-tailer Coolblue opent nieuw mega-magazijn in Tilburg

Coolblue, één van de grootste online retailers van de Benelux, opende in 2015 zijn nieuwe magazijn van 22.000 m2 in Tilburg. Het nieuwe magazijn is drie voetbalvelden groot. Genoeg ruimte voor bijvoorbeeld 12.500 wasmachines. Met de ingebruikname van het nieuwe magazijn wordt afscheid genomen van de “oude” locatie; een ander pand in Tilburg waar sinds 2013 ruim 13.000 m2 opslagruimte werd gehuurd.

Logistieke operatie

De bouw is volledig volgens plan verlopen dat is een mooie prestatie voor zo’n groot project. “Dat is inderdaad goed nieuws”, glimlacht Pieter Zwart, eindbaas van Coolblue. “Tilburg ligt midden in het dekkingsgebied van Coolblue. Zo kunnen we nog meer klanten heel snel heel blij maken met een blauw pakketje.”De nieuwe locatie is vanaf nu zeven dagen per week in gebruik. Er gaan in totaal 165 medewerkers in het magazijn werken. Naast de ‘normale’ orders die tot 23.59 uur binnenkomen, is het geschikt voor VandaagNog- en tijdvak-bestellingen, Belgische orders voor grote goederen zoals witgoed en reserveringen voor de zeven fysieke winkels. Ook grotere retouren, zoals wasmachines en tv’s, worden hier verwerkt

Herkenbaarheid

Zowel de binnen- als de buitenkant van het magazijn is helemaal ingericht naar de wensen en de stijl van Coolblue. Dat is nodig, want de filosofie en bijbehorende logistieke behoeften van Coolblue zijn zeer specifiek vastgelegd. Geheel in stijl van deze specifieke uitstraling werd ook het magazijn van binnen en van buiten voorzien van duidelijk herkenbare signing. Vaste signpartner Blomsma Print & Sign tekende ook hier voor de signing op en in het pand. Zo werd de buitenzijde voorzien van gevelsigningraambestickering en belettering. Binnen is de huisstijl van Coolblue duidelijk herkenbaar aangebracht door middel van banierenwandsigningbewegwijzering en diverse borden.