Decoratie units Bevolkingsonderzoek

Opdrachtgever: Stichting Bevolkingsonderzoek

In opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milleu (RIVM) voert de Stichting Bevolkingsonderzoek grootschalig onderzoek uit naar o.a. borstkanker onder de Nederlandse bevolking, verdeelt over 5 regio’s. Daarbij worden mobiele units ingezet om zodoende het bereik van het onderzoek in deze regio’s efficiënt te kunnen benutten. De mobiele laboratoria zijn vanaf 2008 door verschillende bedrijven ingericht en geschikt gemaakt voor gebruik.

Belangrijk onderdeel in de inrichting van de units is het gebruik van vormen, materialen en kleuren. Hierdoor wordt een rustgevende en daarmee “helende” omgeving gecreëerd in de units. Dit heeft een belangrijke stimulerende invloed op de voortang van het onderzoek. Voor passende en sfeervolle interieurontwerpen is Adviesbureau Livin’ benaderd, die in samenwerking met Blomsma Print & Sign de decoratie van de mobiele units realiseerde.

In de interieurontwerpen zijn door Livin’ specifieke wensen geïntegreerd van zowel cliënten als de laboranten. Daarbij speelde het thema “kleur in de natuur” de hoofdrol. In totaal bracht Blomsma Print & Sign in 32 mobiele units ruim 600m2 aan full color printwerk aan. Daarbij is hoogwaardig 3M zelfklevend vinyl met een matte laminaat direct aangebracht op de wanden en schuifdeuren van de mobiele units.