Cortenstaal zuil bij ingang Bastion gebouw Den Bosch

Het Bastion gebouw aan het Willemsplein in Den Bosch is een historisch, uniek en markant gebouw met een enorme uitstraling. Wij waren dan ook trots om de opdracht te krijgen voor de creatie en plaatsing van een zuil op het plein voor het gebouw met daarop de namen van de bedrijven die in het Bastion gebouw gevestigd zijn.

Het Bastion gebouw ligt aan de centrumzijde van het spoor, tegenover het Paleiskwartier, op loopafstand van het Centraal station van Den Bosch. Het gebouw heeft de vorm van een bastion met ronde torens die uitlopen in koperen puntdaken. De reden hiervan is dat architect De Bever een aanhanger was van het katholieke traditionalistisch bouwen en wilde het gebouw een Brabants karakter geven.

Bij het bepalen van de uitstraling van de door ons geleverde zuil is hier rekening mee gehouden. Er is gekozen voor een zuil van cortenstaal. Dit is een staalsoort waar een roestkleurig corrosiehuis op ontstaat. Gewoonlijk heeft roest de neiging om verder te roesten maar bij deze staalsoort vormt de roestige toplaag juist voor bescherming en een bijzonder uiterlijk.