Blomsma verzorgt interieursigning in nieuwe brandweerkazerne Papendrecht

Blomsma Print & Sign heeft de interieursigning mogen verzorgen voor de nieuwe brandweerkazerne in Papendrecht. In opdracht van bouwer BMN De Klerk hebben we in nauwe samenwerking met Van Es Interieur de brandweerkazerne voorzien van inspirerende interieur visuals die geheel passen bij de identiteit van het pand en haar gebruikers.

Wie beter dan het brandweerkorps zelf kan aangeven welke beelden gebruikt moeten worden in het pand? Met een fotograaf in de gelederen van het brandweerkorps was er in dit project een belangrijke rol voor de brandweerlieden zelf bij de keuze voor de beelden die gebruikt zijn in het interieur.

Het innovatieve transparante interieurontwerp maakt dat de door Blomsma geplaatste wandvisuals zichtbaar zijn vanuit meerdere plekken in het pand.

Inspirerende beelden en goede akoestiek

In de grote centrale ruimte op de eerste verdieping zijn diverse middelen toegepast die de akoestiek positief beïnvloeden. Zo is er een prachtige moswand gerealiseerd en zijn er geluidsabsorberende lampenkappen. Blomsma Print & Sign heeft dit aangevuld met een akoestisch frame gevuld met geluidsabsorberend materiaal met daarvoor gespannen een peesdoek.

De bijzondere opdruk van dit frame bestaat uit een fotocompilatie van een brandweerman met perslucht 50 jaar geleden en een brandweerman in dezelfde outfit nu. Vader en zoon uit de brandweerfamilie Voogt.

Tegen de achterwand boven een tweetal werkbladen met spoelbakken hebben we een watervast naadloos textielbehang toegepast, voorzien van een extra beschermende coating.

Opleidingsruimte voorzien van wandvisuals

In de opleidingsruimte van de jeugdbrandweer zijn ook een tweetal wandvisuals geplaatst en bij de kopieerruimte een wand breed magnetisch whiteboard.

Een mooi voorbeeld van de positieve invloed van niet alleen de wandvullende visuals zelf maar ook het traject van totstandkoming waarin de brandweerlieden zelf een belangrijke rol hebben gespeeld.

Het is het eigen gereedschap dat is gefotografeerd. Gereedschap dat is gebruikt en wat diverse verhalen met zich meedraagt, getuige de krassen en andere gebruikssporen.

Positieve reacties

Zowel vanuit de interieurarchitect als vanuit de veiligheidsregio Zuid-Holland-zuid ontvingen we lovende woorden over ons werk:

Interieurarchitect Annemieke van Es: “Zowel de opdrachtgever als wij zijn zeer tevreden het het eindresultaat!”

Johan den Hartog, operationeel manager brandweer, veiligheidsregio Zuid-Holland-zuid:  “Wij zijn erg tevreden met het resultaat, we krijgen leuke reacties.”

 

Een video waarin een rondleiding door dit pand gegeven wordt is hier te bekijken:https://www.youtube.com/watch?v=4cz7341LCa8

Een video over de feestelijke opening van het pand staat hier: https://www.youtube.com/watch?v=JlNodfJJYSk