Bestickering Hydrohammers Seaway Heavy Lifting

Opdrachtgever: Seaway Heavy Lifting

Accurate maatvoering

Blomsma Print & Sign kreeg de opdracht van SHL om hydraulische heihamers, ook wel hydrohammers genoemd,  te voorzien van een bestickering met schaalverdeling, een soort liniaal. Deze schaalverdeling wordt gebruikt in combinatie met een onderwatercamera en aanwijs laser om tijdens heiwerkzaamheden de diepte af te kunnen lezen. Dit vergt de grootst mogelijke nauwkeurigheid. Speciaal voor deze toepassing maakte Blomsma gebruik van het samen met 3M ontwikkelde materiaal PolyesPro™, een product dat zich al eerder bewees onder extreme omstandigheden. Na een uitvoerig testtraject bleek de extreme kleefkracht van de lijmlaag en de maatvastheid van het materiaal geschikt voor dit specifieke gebruik tijdens extreme offshore omstandigheden. Vervolgens werd de schaalverdeling digitaal nauwkeurig opgemaakt en geproduceerd op stroken PolyesPro™.

Meedenken & flexibiliteit

Om er zeker van te zijn dat de schaalverdeling klopte is alles nagemeten en doorgerekend door het gespecialiseerde bedrijf Fugro. Na goedkeuring van de laatste testen zijn meerdere hydrohammers elk rondom voorzien van stroken PolyesPro™ met een totale hoogte van 7 meter.  De “liniaalbestickering” is door gecertificeerde Blomsma monteurs aangebracht op locaties van Royal IHC (Kinderdijk) en Rhenus (Maasvlakte). Alexandru Lepadatu, Specialist Engineer bij opdrachtgever SHL is tevreden met het resultaat. “Het was vrij hectisch allemaal om het voor elkaar te krijgen. Maar dankzij het meedenken en de flexibiliteit van Blomsma is het project naar volle tevredenheid gerealiseerd”.

Het Zoetermeerse bedrijf Seaway Heavy Lifting (SHL) is een begrip in de offshore sector. SHL is gespecialiseerd in grootschalige installatiewerkzaamheden op zee. Zo is SHL de trotse eigenaar van twee van de grootste kraanschepen ter wereld. Naast de kraanschepen beschikt SHL ook over zware apparatuur om op zee te kunnen heien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van enorme hydraulische hei hamers, zgn. hydrohammers, die worden ingezet bij het heien van de funderingen van o.a. platformen voor de olie & gasindustrie en fundaties voor windmolenparken. Deze hydraulische hei hamers werden geleverd door het eveneens Nederlandse Royal IHC uit Kinderdijk.