RRF22 Chris Westerduin Blomsma Print & Sign Treinbestickering locomotief

Treinbestickering

Creëer een compleet andere locomotief

Locs veranderen regelmatig van eigenaar of leasecontracthouder. Hierdoor moet in veel gevallen de huisstijl van de locomotief gedeeltelijk of compleet aangepast worden. Voorheen gebeurde dit vooral door het overspuiten van de complete loc. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Trainwrapping, ook wel treinbestickering is het nieuwe spuiten.

Maatwerk, kwaliteit en service

In overleg met de klant wordt het creatieve plan in werking gezet. Op basis van maattekeningen maakt Blomsma schetsen in de gewenste huisstijl. Zodra beide partijen akkoord zijn met het ontwerp gaat het proces verder met de opmaak van de benodigde productiebestanden en het bedrukken van de folies op ons uitgebreide printmachinepark. Alles wordt op maat gemaakt en gesneden uit de juiste soort folie op een zo groot als mogelijk oppervlak, met minimale opdelingen. Blomsma voorziet de folies van 3M™ anti-graffiti laminaat, hiervan is de toplaag krasbestendig en eventuele graffiti is makkelijk te verwijderen. Bij de montage van de folies wordt rekening gehouden met de kleinste details om de beste kwaliteit af te leveren.

Snel realiseerbaar op locatie naar keuze

Door middel van de inmiddels ruim opgebouwde ervaring in het wrappen van locs en in het snel schakelen met diverse betrokken partijen is het wrappen van een complete loc binnen 7 werkdagen te realiseren. De locomotief kan dus weer snel doen waarvoor hij gemaakt is, het vervoeren van goederen of personen.

Kostenbesparend en duurzaam

Het aanbrengen van een locwrap is ongeveer 30 procent goedkoper dan het opnieuw laten spuiten van de locomotief. Onderhoud is bijna niet nodig en de folie is beter beschermd tegen UV-straling dan spuitwerk. De folie verkleurd nauwelijks en is bestand tegen extreme weersomstandigheden en temperatuurwisselingen. Onder de nieuwe folie zal de oude huisstijl geconserveerd blijven, welke weer tevoorschijn komt als de folie wordt verwijderd.

Verschillende vormen van locomotiefbestickering

Op de speciale pagina over treinbestickering & locwrapping ziet u verschillende vormen van treinbestickering. Evenals mooie voorbeelden uit onze projectgallery. Klik op de volgende link om naar deze pagina te gaan "Treinbestickering & Locwrapping".

Projectreferenties

Blomsma heeft in de afgelopen jaren al tientallen locs voorzien van een nieuwe huisstijl. Bekijk de voorbeelden van onze projecten in de Treinbestickering gallery. Stuur voor meer informatie een mail naar print.sign@blomsma.nl Fotografie: Sicco Dierdorp & Chris Westerduin bekijk onze projecten