Doosletters voor lichtreclame: kwaliteit van uitstraling

Doosletters lichtreclame

Doosletters voor lichtreclame: kwaliteit van uitstraling

Driedimensionale, per stuk gemonteerde, losse letters noemen we doosletters. Zij krijgen hun dikte door de wanden van aluminium of RVS die samen een ’doos’ vormen. Ondanks dat doosletters veel voorkomen als lichtreclame en gevelletters blijft onze specialist voor doosletters altijd kritisch. Bij iedere uiting kijken wij naar de plaats aan de gevel of op het dak. Ook kijken wij naar de optimale verhouding tussen lettergrootte en doosdikte. Hoe dikker, hoe meer body. Maar teveel dikte is niet mooi. Daarnaast kijken wij naar de grootte en vanaf welke afstand het leesbaar is. Doosletters voor lichtreclame: kwaliteit van uitstraling. In onze gratis white paper genaamd 'Hoe uw lichtreclame wint van alle andere'  gaan we diepier in op de eisen waar een goede lichtreclame aan moet voldoen.

Welstandcommissie en architecten

Architectuur blijft in stand wanneer doosletters in de juiste verhouding en kleur worden uitgevoerd. Immers, deze vorm van gevelreclame laat de uitstraling van de achterliggende gevel in tact. Slechts de letter of aanvullende symbolen ontnemen het zicht op de gevel. Wij ervaren dat zowel welstandcommissies als architecten een voorkeur voor doosletters hebben.

Zonder en met verlichting

Lichtreclame heeft zowel overdag als ‘s avonds grote attentiewaarde. Overdag trekken doosletters de aandacht door hun dikte, kleurgebruik en styling. ’s Avonds vallen ze extra op door in de letter aangebrachte (led) verlichting. Lichtreclame monteren wij op iedere denkbare constructie of gevel.

Verschillende profielen

Doosletters kunnen worden vervaardigd van verschillende soorten profielen. Daarbij maken wij gebruik van voorgelakt of in RAL-kleur gespoten materiaal. Tot de soorten profielen behoren uitvoeringen zoals: een vlak front met daarop liggende neonbuizen; een licht vangrand met daarop liggende neonbuizen; een verlichting aan de achterkant; een font van perspex en een lijst van aluminium; een font van perspex en een lijst van elcamed; een vacuum gevormde fontkap. Daarnaast vervaardigen wij ook maatwerk.

Referenties

Blomsma heeft een jarenlange ervaring in maatwerkproducties van Lichtreclame. Maatwerk in advies, realisatie, montage en service. Bekijk de voorbeelden van onze projecten in de projectgallery.

Bekijk de animaties van de doosletterprofielen.

bekijk onze projecten