Akoestische panelen Blomsma Print & Sign

Akoestische panelen

Akoestiek in interieurinrichting

Binnen interieurinrichting wordt door architecten en ontwerpers steeds meer aandacht geschonken aan de functionele aspecten van de te gebruiken materialen. Het gebruik van akoestische wanden of bureauschermen zijn daar voorbeelden van. Met akoestische wandpanelen worden hinderlijke geluiden geabsorbeerd en gereduceerd wat bijdraagt aan een prettige en veilige werkomgeving.

Wandvullende akoestische decoratie

Akoestische wanden zijn prima in te zetten als wanddecoratie. De wandvullende panelen worden opgebouwd uit een aluminium kaderprofiel waarin een textieldoek wordt opgespannen. Achter dit textiel wordt geluidsabsorberend materiaal aangebracht, dat zorgt voor geluidsdemping. Door het textiel te voorzien van een full color sfeerafbeelding combineert u meteen het nuttige met het aangename. Bekijk ook onze voorbeelden van akoestische wanddecoratie in de projectgallery, zie onze blogpost "Akoestische panelen; mooi én functioneel" of download onze White paper over akoestische panelen onderaan deze pagina.

Akoestische panelen voor privacy en veiligheid

Naast het beïnvloeden van de akoestiek in ruimtes dragen akoestische panelen ook bij aan veiligheid en privacy op kantoor, op school en in publieke ruimten. Akoestische panelen zijn los te plaatsen als afscheidingswanden, zowel staand als hangend. Denk aan vergaderruimten, wacht- en spreekruimten maar ook flexplekken die op deze manier een rustige en besloten omgeving worden waar men niet wordt gestoord door omgevingsgeluiden.

Decoratiepanelen als presentatiemiddel

De frames die gebruikt worden voor het monteren van akoestische wandpanelen zijn ook prima inzetbaar als presentatiemateriaal op beurzen, in winkels en in showrooms. Voor meerdere opdrachtgevers produceren wij peesdoeken die gespannen worden in deze frames. Het grote voordeel van deze decoratiedoeken is dat ze zeer snel en gemakkelijk kunnen worden gewisseld voor een andere uiting. Uitermate geschikt voor promotionele doeleinden dus!

White paper: verbeter de akoestiek in werkomgevingen

In veel bedrijfspanden, openbare ruimtes, werkomgevingen en horecagelegenheden is zonder dat men het beseft de akoestiek vaak onder de maat en is er een hinderlijke galm aanwezig. Inmiddels zijn er vele visueel mooie oplossingen denkbaar om de akoestiek te verbeteren en geluid te dempen. Zo zijn de akoestische platen in meerdere kleuren en beelden te krijgen. In onze White paper over akoestische oplossingen krijgt u een beter beeld over hoe u een optimale akoestiek kunt creëren door het toepassen van akoestische oplossingen, zoals wandpanelen of deskdividers. U kunt deze white paper genaamd 'Sorry, wat zegt u? Hoe akoestische panelen de akoestiek verbeteren.', gratis downloaden. Button download white paper akoestiek