folies voor gebouwen Blomsma Print & Sign

Folies voor gebouwen

Zelfklevende folies multifunctioneel inzetbaar

De mogelijkheden van zelfklevende folies voor gebouwen worden door verbeterde producten steeds uitgebreider. Architecten en ontwerpers maken steeds meer gebruik van deze mogelijkheden bij nieuwbouw, verbouw of renovatie van gebouwen. Zelfklevende folies zijn  op veel verschillende ondergronden direct aan te brengen, zijn zeer duurzaam en brengen geen rommel of tijdelijke “versperringen” met zich mee. Praktisch en kostenbesparend dus.

Renoveren en decoreren van gebouwen

Hoogwaardige zelfklevende folies voor gebouwen worden ingezet om panden te voorzien van geveldecoratie en gevelrenovatie.  Bij geveldecoratie kunt u denken aan permanente glasdecoraties of aan buitenreclame toepassingen. In het geval van gevelrenovatie wordt zelfklevend vinyl toegepast om verkleurde of verwaarloosde gevels te voorzien van een nieuwe “huid”. Bekijk onze voorbeelden van geveldecoratie en gevelrenovatie op onze projectgallery.

Tweede leven voor interieurinrichting

Naast het decoreren en renoveren van exterieur wordt folie op dezelfde manier ook in het interieur toegepast. Binnen werkplekinrichting is zelfklevend vinyl terug te vinden in o.a. wand-, raam-, en vloerdecoraties. Ook worden “oude” kasten, deuren en meubilair met 3M Dinoc vinyl in no time voorzien van een nieuw design wat uw interieurinrichting nieuw elan geeft. Op alle toepassingen geven wij tevens langdurige garanties op hechting en kwaliteit van onze materialen. Kijk voor meer informatie op onze speciale pagina over restyling van het interieur met folie en onze productpagina interieurrenovatie.

Raamfolies voor veiligheid, privacy en isolatie

Raamfolies hebben veelal een decoratieve functie, maar dragen ook bij aan een veiligere en betere werkomgeving. Zo voorziet Blomsma Print & Sign glasgevels met zonwerende of isolerende raamfolies die beschermen tegen UV straling en de temperatuur reguleren. Ook hebben wij veiligheidsfolies in ons assortiment die inbraak en schade inperken. Onze vakspecialisten adviseren u graag welke toepassingen wij voor u kunnen realiseren.

Wat is veiligheidsfolie?

Veiligheidsfolie is transparante folie die op glas wordt aangebracht. Het maakt het glas een stuk sterker. Veiligheidsfolie zorgt ervoor dat bij breuk van het glas er geen scherven rondvliegen maar dat deze aan de folie blijven plakken wat de kans op letsel kan voorkomen. Daarnaast weert veiligheidsfolie een groot gedeelte van de UV stralen terwijl het net zo helder is als glas. Veiligheidsfolie is te reinigen als glas en is onderhoudsvrij. Zowel in onderwijs, zorg- als kantooromgevingen zie je regelmatig glas terug. Glas geeft een gebouw een moderne en lichte uitstraling. Maar glas kent ook een groot nadeel: het risico op doorvallen. Om dit te voorkomen, zijn er een aantal maatregelen opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Deze maatregelen moeten de doorvalveiligheid van glas vergroten. Een van de beste en meest kostenefficiënte maatregelen is het aanbrengen van veiligheidsfolie op glas. Wij adviseren u graag op welke plekken in uw pand veiligheidsfolie een goede oplossing zou zijn.