contourmarkering

Contourmarkering

Regelgeving over contourmarkering

Vanaf 10 juli 2011 is het binnen heel Europa verplicht om op ieder nieuw geregistreerd voertuig zwaarder dan 7,5 ton contourmarkering te voeren. Deze richtlijnen (Regulation 48) geeft ook instructies over de wijze van markeren. Aan de achterkant van de wagen moet de totale contour voorzien zijn van retroreflecterende tape. Op de zijkant kan volstaan worden met de hoeken aan de bovenzijde en de lijn aan de onderzijde (over minstens 80% van de lengte). Ook de kleuren van de contourmarkering zijn vastgelegd: geel of rood op de achterkant; geel of wit op de zijkant. Blomsma Print & Sign werkt met de hoogwaardige materialen van 3M die voldoen aan alle gestelde eisen.

Retroreflecterende striping en markering

Het voorzien van voertuigen met retroreflecterende striping en markering draagt bij aan een grotere veiligheid op en langs de wegen. Naast bedrijfswagens voorzien wij ook voertuigen van hulpdiensten met retroreflecterende folie en tape. Daarbij volgen wij de criteria voor striping op materieel en voertuigen van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), voorheen bekend als de Landelijke Faciliteit Rampenbestrijding (LFR). Door onze nauwe samenwerking met de veiligheidskundige experts van Blomsma Signs & Safety zijn wij volledig vertrouwd met alle veiligheidscriteria.

Creatieve mogelijkheden met reflecterende folie

Met het gebruik van reflecterende folies bij autobelettering , fleetmarking en vrachtwagenbestickering kunt u een extra attentiewaarde toevoegen aan uw wagenpark. Door bijvoorbeeld uw logo of een tekstbelettering in reflecterend materiaal uit te voeren zal dit in het donker extra opvallen. Ook hier gelden richtlijnen voor wat wél en niet is toegestaan. Blomsma Print & Sign adviseert u graag over de mogelijkheden. Bekijk ook voor meer voorbeelden van autobestickering onze projectgallery.

Containermarkering

Naast contourmarkering levert Blomsma Print & Sign ook markeringsfolie voor op containers. Dit zijn reflecterende stroken die op iedere hoek van een container worden aangebracht om zodoende de veiligheid voor verkeer en voetgangers te vergroten. De stroken hebben een standaard afmeting en zijn vervaardigd van hoogwaardig 3M materiaal.

bekijk onze projecten