Blomsma verzorgt bewegwijzering woontoren Zalmhaven Header

Blomsma verzorgt bewegwijzering woontoren Zalmhaven Rotterdam

Blomsma Print & Sign heeft voor een van de meest spraakmakende bouwprojecten de opdracht gegund gekregen voor het realiseren van de interne bewegwijzering.

BAM Bouw en techniek – Grote projecten heeft Blomsma Print & Sign de opdracht gegund voor de bewegwijzering en huisnummering voor de iconische nieuwe woontoren ‘Zalmhaven’ in het hart van Rotterdam. Na voltooiing zal dit unieke gebouw de hoogste woontoren van de Benelux zijn.

Blomsma Print & Sign heeft in nauwe samenwerking met BAM met meerdere sample materialen aangetoond welke keuzes de meest optimale zijn ten opzichte van het materiaalgebruik voor de bewegwijzering, huisnummering en ontruimingsplattegronden. Het inzetten van onze kennis omtrent materialen en verwerkingsmogelijkheden heeft geleid tot een duurzame en praktische aansluiting welke aan het ontwerp van de architect en de gestelde kwaliteitseisen voldoen.

De scope van het project omvat interne bewegwijzering zoals verzamelborden, liftborden, huisnummerborden, bewegwijzeringsborden, identificatieborden, bergingsborden, bergingsnummers en ontruimingsplattegronden. De ontruimingsplattegronden worden in nauwe samenwerking met de specialisten van Blomsma Signs & Safety ontworpen en volgens de meest recente vereisten vervaardigd.

 

Over woontoren Zalmhaven

De Zalmhaven, ook wel De Zalmhaventorens, is een hoogbouwproject bestaande uit drie woontorens in Rotterdam. De hoogste toren, Zalmhaven I, is ontworpen door Dam & Partners Architecten en de torens Zalmhaven II en III door KAAN Architecten.

De Zalmhaven komt te liggen tussen de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan in het Scheepvaartkwartier bij de Erasmusbrug. De kantoren van Smit en Nedlloyd, die hier in de jaren 1970 werden gebouwd, zijn ten behoeve van het project gesloopt. De torens zullen na oplevering in een nieuw openbaar park komen te staan.

De Zalmhaven zal 485 appartementen bevatten. De onderbouw biedt plaats aan een vijf etages tellende parkeergarage met 456 plaatsen. Zalmhaven I zal, na voltooiing, het hoogste gebouw van de Benelux zijn en dus ook de hoogste woontoren De laatste kwalificatie gaat tot dan toe naar een andere woontoren in Rotterdam, de New Orleans, die 158 meter hoog is.

 

Meer over dit project is onder andere hier te lezen:

BAM Bouw & Techniek

https://www.bambouwtdezalmhaven.nl/de-zalmhaven/het-project

Dam & Partners Architecten

https://damenpartners.com/projecten/zalmhaven/

Kaan Architecten

https://kaanarchitecten.com/project/zalmhaven/