Blomsma Print & Sign Material District 2019 Rotterdam Ahoy

Inspiratie voor materialen en signing op Material District 2019

Trends en ontwikkelingen op het gebied van materialen die gebruikt worden door signmakers, interieurarchitecten en creatieve professionals is te vinden op het event Material District. Ons team heeft een bezoek een gebracht aan dit event dat jaarlijks wordt georganiseerd in de Rotterdamse Ahoy.

Zo’n 140 exposanten laten hier hun materiaalinnovaties zien in de sectoren Architecture, Interiors, Urban & Landscapes, Products, Textiles & Fabrics en Print & Sign. Inspiratie genoeg dus, om ook met interieurdecoratie en signing aan te sluiten bij de huidige trends.

De trend van de matte en industrieel ogende materialen was ook tijdens deze editie weer evident. Tijdens de zogenaamde ‘Talks’ presenteerden experts en visionairs hun visie op het gebruik van kleuren en materialen in het interieur van (vooral) kantoren. Print & Sign is overal vertegenwoordigd. Niet alleen in drukwerk en reclame, ook op gevels, tegels, textiel, vloeren, behang en zelfs zonnepanelen. Ofschoon traditionele print op papier daalt, groeien de printmogelijkheden voor andere sectoren. Ook het printen met reliëf, waarmee levensechte effecten kunnen worden nagebootst zoals houtstructuren, of diepte in foto’s kan worden gebracht, of diverse effecten zoals fluweel en rubber, neemt toe. Bovendien is de ontwikkeling van folie groot; met bijvoorbeeld de 3M™ DI-NOC™ Architectural finishes (folies) zijn de mogelijkheden bijna oneindig, zeker als een matte, industriële look & feel gewenst is.De populairste kleur ter wereld

Zeer interessant was de lezing van Jutta Birkenhauer van GF Smith over ‘The World’s favourite colour project’. The World’s Favourite Colour Project is een internationale studie die de psychologie van kleur onderzoekt.

Een grote groep vormgevers, ontwerpers en andere belangstellenden deden in 2017 mee aan een internationaal onderzoek naar de meest favoriete kleur. Hebben mannen andere voorkeuren voor kleur dan vrouwen? Wat is een veel gewenste kleur in Australië of Japan? Hebben de Scandinaviërs een voorkeur voor warme tinten om de kou uit de lucht te halen?

**SPOILER ALERT**: de meest favoriete kleur wereldwijd voor mannen en vrouwen is….Marss Green paper.

Blomsma Print & Sign Material District  2019 Rotterdam Ahoy

Daarnaast gaf deze lezing veel onderbouwde inzichten in welke kleuren welke associaties of emoties oproepen. Zeer belangrijk bij het kiezen van kleuren voor inrichting of signing. Als u met ons wilt praten over uw plannen voor uw interieurdecoratie of signing, neem dan contact op met ons team.