Blomsma Print & Sign natuurbeelden onderzoek ct scan patienten

Minder spanning bij patiënten door natuurbeelden

Blomsma Print & Sign schreef eerder een blog over Het effect van kleur in de zorg en over De kracht van effectieve signing in de zorgsector. Nu is uit onderzoek door Emma Zijlstra gebleken dat natuurbeelden voor minder spanning zorgen bij patiënten.

Het onderzoek heeft aangetoond dat geprojecteerde natuurbeelden een positieve bijdrage hebben aan het welbevinden van patiënten in een scanruimte. Voor ziekenhuizen is het van belang om in het ontwerp rekening te houden met de aangenaamheid van de scanruimte door gebruik te maken van positieve afleiding. Door het creëren van aangename scanruimtes kan het welbevinden van patiënten aanzienlijk worden verbeterd.

Lees het artikel Minder spanning bij patiënten door natuurbeelden van Emma Zijlstra. Emma Zijlstra is promovendus Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) & Adviseur draaijer+partners. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Journal of Environmental Psychology’.

 

Ook heeft Blomsma Print & Sign in samenwerking met Variled de Afdeling Radiologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht voorzien van een projectie van dieren in een bos. Wij verzorgde de mooie wandvisual en Variled verzorgde beamer en installatie. Het idee van de animatie in het Willemina Kinderziekenhuis is dat de op de muur geprojecteerde beesten in het bos de kinderen afleid door ze met vragen uit te nodigen tot interactie.

Blomsma Print & Sign natuurbeelden onderzoek ct scan patientenBlomsma Print & Sign natuurbeelden onderzoek ct scan patienten