Contourmarkering Blomsma Print & Sign 3M Diamond Grade

Contourmarkering zorgt voor betere zichtbaarheid

In Nederland vinden jaarlijks ongeveer 300 ongevallen plaats met vrachtauto’s (bakwagens, trekkers, opleggers en aanhangers) waarbij doden of ernstig verkeersgewonden vallen. Een gedeelte van deze ongevallen ontstaat door zijdelingse en kop-staartbotsingen bij schemer of in het donker. Eerder SWOV-onderzoek laat zien dat contourmarkeringen op vrachtauto’s een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van die ongevallen. Op basis van EU-richtlijn 2007/35/EG moeten sinds 10 juli 2008 vrachtauto’s met een maximummassa vanaf 7,5 ton en aanhangwagens (waaronder opleggers) vanaf 3,5 ton1 van goedgekeurde en op de voorgeschreven manier aangebrachte retroreflecterende contourmarkering zijn voorzien om bij een typekeuring te worden goedgekeurd.

Contourmarkering Blomsma Print & Sign 3M Diamond GradeContourmarkering Blomsma Print & Sign 3M Diamond Grade

Er zijn verschillende soort contourmarkering:

Contourmarkering:
Een opvallende markering die dient om de horizontale en verticale dimensie (lengte, breedte en hoogte) van een voertuig aan te geven.

Volledige contourmarkering:
Een contourmarkering die de omtrek van het voertuig aangeeft door middel van een doorlopende lijn.

Gedeeltelijke contourmarkering:
Een contourmarkering die de horizontale dimensie van het voertuig aangeeft door middel van een doorlopende lijn en de verticale dimensie door middel van markering van de bovenhoeken. Deze bestaat uit een zogenaamde windhaak waarvan de beide zijden minimaal 250 mm lang zijn.

Lijnmarkering:
Een opvallende markering die dient om de horizontale dimensie (lengte en breedte) van een voertuig aan te geven door middel van een doorlopend lijn.

De wettelijke verplichting geldt voor de achterkant van het voertuig: volledige contourmarkering, de zijkant van het voertuig: minimaal gedeeltelijke contourmarkering. Op alle andere categorieën voertuigen die niet anderszins zijn aangegeven zoals: bestelwagens, kleine vrachtauto’s, de cabine van trekkereenheden voor opleggers en de cabine van chassis/cabines, is contourmarkering niet verplicht.

Waarom contour markeren?

  • Verbeterde zichtbaarheid van het voertuig
  • Betere inschatting van afstand en snelheid
  • Veiligheid voor uw eigen werknemer
  • Minder faalkosten door ongevallen
  • Voldoen aan nieuwe wetgeving
  • Reflecterende reclame mogelijk bij toepassing contourmarkering
  • Positief imago voor het bedrijf

 

Wij kunnen u een brede range aan 3M Diamond Grade folies aanbieden voor de contourmarkering op uw vrachtwagens. U leest hier ook meer over de eisen aan deze markering.

Interesse? Neem dan contact op met ons team: print.sign@blomsma.nl

Contourmarkering Blomsma Print & Sign 3M Diamond Grade

Contourmarkering Blomsma Print & Sign 3M Diamond Grade

Contourmarkering Blomsma Print & Sign 3M Diamond Grade

Contourmarkering Blomsma Print & Sign 3M Diamond Grade