Blomsma Print & Sign vernieuwde OOV striping openbare orde en veiligheid politie brandweer ambulance

Blomsma Print & Sign levert vernieuwde OOV striping

Vanaf 16 April 2019 worden de bekende strepen van onder andere de Brandweer, ook wel striping openbare orde en veiligheid (OOV-striping) genoemd, vernieuwd. Reden is dat met de nieuwe striping de voertuigen ’s nachts nog beter zichtbaar zijn. Blomsma Print & Sign is specialist op het gebied van het aanbrengen van striping op hulpdienstvoertuigen en heeft in de loop van de jaren al heel wat voertuigen mogen opleveren.

Vanaf heden dienen dus alle hulpdienstvoertuigen voorzien te zijn van deze nieuwe striping. In principe worden alle voertuigen bij vervanging voorzien van de nieuwe striping en geldt er een overgangstermijn van 20 jaar. Het verbeterde ontwerp wordt daardoor geleidelijk zichtbaar in het straatbeeld. De nieuwe striping geldt voor alle hulpdiensten met de OOV-striping, dus naast de Brandweer krijgen ook de Politie, Ambulance, Koninklijke Marechaussee, Reddingsbrigade Nederland, Veiligheidsregio’s en Defensie het vernieuwde ontwerp. Bekijk hier de video over de vernieuwde OOV-striping.

Huidige striping uit 1993

Het huidige ontwerp van de OOV-striping dateert uit 1993. Inmiddels zijn er folies die het licht vooral ‘s nachts beter reflecteren waardoor de strepen in het donker nog duidelijker zichtbaar zijn. De strepen worden daarnaast tweemaal zo breed en wat hoger geplaatst. Dit sluit beter aan bij het ontwerp van de moderne voertuigen, die ronder en breder van vorm zijn dan oudere modellen. Verder zijn twee kleuren verhelderd. De roodoranje streep van politie en Marechaussee wordt rood, net als van de ambulance, en de Marechaussee krijgt een iets aangepaste tint blauw.

Voertuigen van hulpverleningsdiensten moeten opvallend en herkenbaar zijn voor andere weggebruikers. Naast hun zwaailicht of sirene zijn ze altijd herkenbaar aan het eigen kleurgebruik en de strepen. Dit ontwerp is beschermd en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) is namens de minister van Justitie en Veiligheid aangewezen om het gebruik te reguleren en controleren.

Uw voertuigen van nieuwe striping laten voorzien
Blomsma Print & Sign is als 3M Preferred Carwrapper specialist in het wrappen van auto’s. Naast bedrijfswagens voorzien wij ook voertuigen van hulpdiensten van retroreflecterende folie en tape. Daarbij volgen wij de criteria voor striping op materieel, logistiek en voertuigen van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), voorheen Landelijke Faciliteit Rampenbestrijding (LFR). Als één van de grootste sign-bedrijven van Nederland en zuster van Blomsma Signs & Safety zijn wij volledig vertrouwd alle veiligheidscriteria.

Bekijk hier onze referenties.

Neem contact met ons op voor meer informatie over het aanbrengen de nieuwe striping op uw voertuigen of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.